Városi Krónika

Adás időpontja: 
2019. november 15, péntek, 18:00
Leírás: 

Istentisztelet – A református templom felszentelésének 20 éves jubileumát ünnepelték vasárnap

Látni és látszani – Ingyenes szerviz lehetőséggel és látásellenőrzéssel kampányol a rendőrség a biztonságos közlekedésért
Segítő kezek – A Hét témájaként a szociális munkáról beszélünk
Válaszút – Kilenc középiskolával ismerkedhettek az érdeklődők a pályaorientációs napon
Nyitva van az Arany kapu – Nyolcadikosok számára tartottak nyílt napot az Arany iskola gimnáziumi tagozatán

Vendég
Dr. Bánovics István - belgyógyász
Apró Magdolna – 2019. év Szociális munkáért díjazottja

Templom szentelés
A százhalombattai református templom felszentelésének 20. évfordulóját ünnepelték vasárnap. Az ünnepi istentiszteleten nemcsak a gyülekezet tagjai vettek részt, beszédet mondott többek között a tervező Finta József és a belsőépítész dr. Fekete György is.
Megszólaló: Sárosi Gábor – református lelkész, Sárosi Mária – református lelkész, dr. Finta József – építész, dr. Fekete György – a templom belsőépítésze, Nyilas Zoltán -  az Észak-pesti Református Egyházmegye esperese

Látni és látszani
A rendőrség és az X-Meditor Kft. idén is meghirdette a Látni és látszani országos balesetmegelőző kampányt, melynek keretében december 15-ig az akcióhoz csatlakozott szervizekben a személy- és haszongépjárművek, a motorkerékpárok és a kerékpárok vezetői ellenőriztethetik járművük láthatóságért felelős alkatrészeit és a szélvédőt, a regisztrált optikai szaküzletek pedig díjmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket.
Megszólaló: Kürti István – az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője

Téli gumi
Elérkezett a nyári gumiabroncsok lecserélésének ideje – tudtuk meg egy battai gumiszerviz vezetőjétől. Hiába emelkedik nappal 10 fok fölé a hőmérséklet, az aszfalt már nem melegszik fel annyira, hogy a nyári gumik biztonságosak legyenek, a téli kerekek pedig olyan keverékből készültek és olyan a kialakításuk, ami jól alkalmazkodik a téli körülményekhez. A nyári gumiabroncsokat érdemes letisztítva egymásra pakolva napfénytől védett helyen tárolni.
Megszólaló: Denkovics Tamás – a D4 Gumiszerviz tulajdonosa

Pályaorientációs előadás
Kedd délután pályaorientációs előadásokat hallgathattak meg a hetedikes és nyolcadikos diákok a Kőrösi iskolában. Kilenc iskola képviselői vettek részt a programon, melynek célja, hogy a továbbtanulás előtt álló gyerekek és szüleik betekintést nyerhessenek a városunkban illetve a környéken működő iskolák életébe, kínálatába. A bemutatkozó előadások után külön standoknál kérdéseket is feltehettek az érdeklődők.
Megszólaló: Szabó Zoltán – a Kőrösi iskola intézményvezetője

A Hét témája: a Szociális munka napja
A hét elején ünnepeltük a Szociális Munka Napját. Ezen a napon azok munkáját ismerjük el, akik nemcsak munkaköri kötelességből segítenek a betegeken, a rászorulókon, hanem hivatásuknak tekintik ezt az embert próbáló tevékenységet. A szociális munkások gyakorta találkoznak nehéz életkörülményekkel, már-már megoldhatatlannak tűnő helyzetekkel. Százhalombattán közel 150-en dolgoznak ezen a területen. A Hét témájaként beszéljünk most róluk, helyzetükről, munkájukról, a szociális feladatokról.
megszólal: Török Sándor – a szociális szakbizottság korábbi elnöke, Till Erika – a VCSGK vezetője, Vezér Mihály PhD polgármester , Apró Magdolna – 2019. év Szociális Munkáért  díjazottja, Hajnal Kata - a Pest Megyei Vöröskereszt,  százhalombattai Hajléktalanszállójának vezetője

Arany nyílt nap
Az Arany iskolában nyílt napot tartottak a középiskolai felvételi előtt álló 8.-osok számára. A diákok november 13-án intézményvezetői tájékoztatót hallgattak meg, majd a gimnazista diákok meséltek iskolájukról. Az általános iskolás tanulók nyelv, informatika és biológiai mintaórákon is részt vehettek.
Megszólaló: dr. Horváthné dr. Hidegh Anikó – az Arany iskola intézményvezetője