Városi Krónika

Adás időpontja: 
2018. november 16, péntek, 18:00
Leírás: 

Véleményem szerint... – Lezárult az egy hónapig tartó közvélemény-kutatás Százhalombattán

A zene mindenkié – Százhalombattai diákoknak tartott előadást a Honvéd Férfikar
Évszakváltás – A Hét témájának a százhalombattai téli felkészülést választottuk
Szépülőben - Elsősorban a közösségi tereket újítják meg a Százhalom Egészségügyi Központban
Vizes csúcsok – Százhalombattai aranyérmekkel zárult az idei Rövidpályás Úszó OB

Vendégek:
Rigó Katalin – a Százhalombattai Eötvös Loránd Általános Iskola intézményvezetője
Csókásiné Herman Anna - védőnő

Közvélemény-kutatás
Vasárnap lezárult az az egy hónapig tartó közvélemény-kutatás, amely – az Önkormányzat fejlesztési stratégiájához kapcsolódóan – a százhalombattai lakosok városunkról alkotott véleményét térképezte fel. A reprezentatív kutatásban 1600 városlakó vett részt, a megkérdezettek több mint 90 százaléka válaszolt a kérdezőbiztosoknak. Részletes eredmény a hónap végére várható.
Megszólaló: Závecz Tibor – a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője

Egészségügyi központ
Felújítási munkálatokat végeznek a Százhalom Egészségügyi Központban. A beruházás során modern díszburkolatot kapott a recepció és kicserélték a lépcső korlátait is. Megújultak a lámpatestek és elvégezték az állmennyezet részleges cseréjét is. A labor is felújításra kerül, és megszépülnek a közösségi terek is.
Megszólaló: Dr. Berzéki Ferenc – a Százhalombattai Egészségügyi Központ főigazgatója

Úszó hétvége
Idén is Százhalombattán rendezték meg a Rövidpályás Úszó Országos Bajnokságot. November 7-e és 10-e között az ország legjobb úszói mérték össze tudásukat. A versenyeken kiemelkedő százhalombattai siker született: Ilyés Laura, a VUK SE úszója két arany- és egy ezüstéremmel zárta a bajnokságot. November 9-én, este a korábbi évtizedek bajnokai kerültek középpontba, hiszen öt új taggal bővült az Úszó Hírességek Csarnoka.
Megszólaló: Sinka László – alpolgármester, Bodrogi Viktor – edző, Ilyés Laura – a VUK SE úszója, Katona István – a VUK SE elnöke, Vezér Mihály PhD – polgármester, Wladár Sándor – a Magyar Úszó Szövetség elnöke

A Hét témája: Téliesítés
Annak ellenére, hogy az idén hihetetlenül kellemes, hosszú őszben gyönyörködhettünk, a lopakodó tél már itt kopogtat. Ideje tehát átgondolnunk, mi fagyhat szét, mit tehet tönkre, milyen veszélyekkel jár a kemény hideg. A Szákom síkosság- és hómentesítést végző gépjárműveit már ellátták tolólapátokkal, sószóró berendezésekkel, a fűtésrendszereket, hőközpontokat átvizsgálták készen állnak a tél viszontagságainak kezelésére.
Megszólal: Janovszki Károly a SZÁKOM ügyvezetője, Tőke Gyula, Fazekas Csaba – közös-képviselő, utcai riportok

Betegmobilitási képzés
Fél napos, betegmobilitási képzést szervez a Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat a súlyos betegeket ápolók számára. A november 23-i tanfolyam egyik célja, hogy a gondozókat is felkészítse saját gerincük és ízületeik védelmére. A szakmában dolgozók a képzésen való részvételért kreditpontokat is kapnak.
Megszólaló: Schaffer Judit – a Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat vezetője

Honvéd Férfikar
Kedd délelőtt az Arany János Általános Iskola és Gimnázium diákjainak tartott interaktív előadást a Strausz Kálmán vezette Honvéd Férfikar. A rendhagyó énekórán a diákok megismerkedhettek Kodály Zoltán zeneszerzői, népdalgyűjtői, zenetudósi és nem utolsó sorban zenepedagógusi munkásságával.
Megszólaló: Szabó Éva – szervező, Strausz Kálmán – karigazgató