Városi Krónika

Adás időpontja: 
2018. február 09, péntek, 18:00
Leírás: 

Megfontolt gazdálkodás - Költségvetési szempontból a tavalyihoz  hasonló, nyugodt évnek ígérkezik 2018

Dinamikus növekedés - Sajtótájékoztatót tartott Érden a Megyei Jogú Városok fejlesztéséért felelős államtitkár
Gyermekbetegségek – Megnőtt a százhalombattai gyerekrendelők forgalma, de kevés az influenzás beteg
Adni és kapni – Ételdobozt szereltek fel a Polgármesteri Hivatal oldalára
Fitt zóna - A Hét témája a konditermek világa

vendégek:
Balla Gyöngyi – anyakönyvvezető
Tallér Zsolt – Százhalombattai Kézilabda Egyesület, elnökségi tagja

Bizottsági összefoglaló
A héten lezajlottak az év első Képviselő-testületi ülését előkészítő bizottsági tanácskozások. Az évkezdés városunk mind a négy bizottságának sok munkát hozott, hiszen a november óta felgyülemlett kérdések megtárgyalása mellett az idei évre vonatkozó terveket is kellett készíteni. A legnagyobb feladat a költségvetési javaslat elkészítése volt, ami a jövő heti testületi ülésen kerül elfogadásra.
Megszólaló: Török Sándor - az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság elnöke Kovács Lajos - a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság elnöke
Szél Pál - az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság elnöke
Nagy Balázs János - a Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottság elnöke

Sajtótájékoztató
A Modern Városok Program a megyei jogú városok modernizációját szolgáló rendelet, melynek értelmében Érd 66,6 milliárd forintot használhat fel beruházásokra. - mondta Simon Róbert Balázs, a megyei jogú városok fejlesztésének végrehajtásáért felelős államtitkár. A szomszédos telepelülés jó helyzetben van, hiszen 42 milliárd forint már megérkezett a városba. T. Mészáros András, Érd polgármestere és dr. Aradszki András országgyűlési képviselő elmondták, hogy amióta külön minisztérium foglalkozik a Modern Városok Programmal, láthatóan gördülékenyebben zajlik az ügyintézés.
Megszólaló: Simon Róbert Balázs – a Megyei Jogú Városok fejlesztésének végrehajtásáért felelős államtitkár
T. Mészáros András – Érd MJV polgármestere
dr. Aradszki András – energetikai államtitkár, országgyűlési képviselő

Adomány
2018. január 14-én került sor a Freedom zenekar hagyományos újévi koncertjére. Az est a nívós szórakozás mellett jótékonysági célokat is szolgál, a zenekar minden évben más szervezetet támogat az összegyűlt adományokkal. Idén a Pest Megyei Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület számára ajánlották fel az összeget, melynek átadására ma délelőtt került sor a Városházán.
Megszólaló: Vezér Mihály Ph.D. - Százhalombatta polgármestere
Sinka László – alpolgármester
Katona Tamás – a Freedom zenekar menedzsere
Andorkó Tibor Gyula – a Pest Megyei Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke

Gyerekinfluenza
Bár idén sem kerülte el hazánkat az influenza, a százhalombattai gyerekek körében szerencsére nem terjedt el a vírus. Ennek ellenére sokan keresik fel a gyermekorvosi rendelőket – hol súlyosabb, hol pedig enyhébb tünetekkel. Dr. Benedek László háziorvos levelet írt a szülőknek, amelyben azt kéri: enyhe panaszok esetén lehetőség szerint ne vigyék orvoshoz gyermeküket, mert a hosszú várokozás komolyabb betegségek forrása is lehet. 
Megszólal: Dr. Benedek László – gyermekorvos

Ételláda
Ételládát szereltek fel a Polgármesteri Hivatal Arany János utca felőli oldalára. A ládába bárki betehet tartós- vagy friss élelmiszert – a lejárat megjelölésével, – a rászorulók pedig kivehetik belőle, amit szeretnek, vagy amire szükségük van. A Re-Formáló Egyesület kezdeményezését Szalai Attila szervezőmunkája, önkéntesek közreműködése és az Önkormányzat segítsége tette lehetővé.
Megszólal: Szalai Attila – önkormányzati képviselő

A Hét témája: a konditermek világa
Százhalombatta sportos város, és mondom ezt nemcsak a múltban szerzett érdemek alapján, hanem azért is, mert napjainkban is több mint 40 sportegyesület működik nálunk. A fitnesz központokat, a funkcionális mozgásprogramokat tekintélyes számban használják a battaiak. Nem beszélve arról a sok szabadidős futóról, akik hidegben és kánikulában egyaránt róják a hosszakat. Az egészséges életmód egyik alappillére a mozgás, sokan konditermekbe járnak, mert ott az időjárástól függetlenül végezhetők a gyakorlatok. Ráadásul az életkortól függetlenül akár hetven évesen is lehet „vasazni”. A Hét témájaként most az erőgépek „szentélyeit” jártuk körbe a városban.
Megszólal: Nagy János, Tóth Henrik, Balován Istvánné, Csadó György – A Wake Up! tulajdonosa, Markotán Krisztina – Batta Delta , Czégény Csaba – a Batta Delta személyi edzője, Burlovits Viki – a Wake Up! személyi edzője, Farkas Albert, Gaszt Ákos – a G1 Mozgás Sportegyesület vezetője

Kőrösi keringő
Már hagyomány a Kőrösiben, hogy az iskolai farsang előtti napokban a nyolcadikos diákok keringőt táncolnak a város óvodásainak. Az iskola intézményvezetője szerint ez jó alkalom arra is, hogy a kicsik betekintsenek a suli életébe. Ezért nem csak a végzősök mutatkoztak be, hanem az első osztályos, sporttagozatos gyerekek is készítettek meglepetést.
Megszólaló: Szabó Zoltán – a Kőrösi iskola intézményvezetője