Városi Krónika

Adás időpontja: 
2017. május 19, péntek, 18:00
Leírás: 

Virágszám – Közel 20 ezer tő egynyári virágot oszt szét május 25-26-án az önkormányzat

Műkedvelők - A MÜPA partneriskolájaként sokféle lehetőséget kaptak a Kőrösis diákok
Tessék választani - A Hét témája az iskolai etika, hit- és erkölcstan oktatás
Vidám órák - A borús idő ellenére is kellemesen telt a családi nap az átmeneti otthon lakóinak
Két keréken - A sportos polgárőrök biciklivel kerülték meg a Velencei-tavat

Vendégek:
Balpataki Katalin – helytörténész
Nagyné Török Anikó – az SZTC Tánc szakosztályának vezetője

Virágosztás
Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet, tartja a mondás. Százhalombattán valószínűleg nagyon sok jó ember él, hiszen szinte versenyeznek egymással az előkertek, balkonok, parkok virágkavalkádjainak gondozásában. Az önkormányzat ehhez nyújt segítséget, hiszen 20 ezer tő egynyári virágot osztanak ki a városlakók között. És hogy a verseny is megmaradhasson idén is meghirdették a Virágos Batta és a Tiszta udvar, rendes ház pályázatokat.
Megszólaló: Vezér Mihály Ph.D. - polgármester

Kőrösi MÜPA
A Művészetek Palotája partneriskolájaként a Kőrösis diákok kedvezményesen vehettek részt a MÜPA előadásain. Az osztályok által látogatott délelőtti előadások és koncertek után pontokat kaptak ezek felhasználásával később egyéb ingyenes programokat nézhettek meg a tanulók.
Megszólaló: Szabó Zoltán – a Kőrösi iskola intézményvezetője; Násztorné Réczey Éva - pedagógus

A Hét témája: Hit és Erkölcstan, Etika
Az erkölcsi nevelés 2013 óta önálló tantárgyként jelent meg a magyar iskolarendszerben. Alapvető célja a gyerekek értékrendjének, normarendszerének, gondolkodásának, viselkedésének fejlesztése. A szülőknek legkésőbb május 20-ig kell dönteni arról, hogy gyermekük a következő tanévtől módosított nevén etika, vagy hit- és erkölcstan órán vesz részt. A Hét témájaként mi is betekintettünk ezekbe a tanórákba.
Megszólal:Mátyás Alajos, Jusztin Mirabel, Kis Laura, Zoványi Noémi, Rupics Bendegúz, Gellák Fanni, Nagy-Pápay Vincent, Rigó Katalin – az Eötvös iskola intézményvezetője, erkölcstan tanár, Dalibor Milenkovics – szerb-ortodox pap, Illéssy Mátyás – római-katolikus plébános, Sárosi Mária – református lelkész, Csányi Sándor – hitoktató, Baráth Szonja, Jovana Milenkovics, Kellner Viktória, Barta Kinga, Stribik Levente, Mórocz Anett, Nagy Zsófia,

Arany drámanap
Saját munkáikkal, jelmezeikkel, díszleteikkel léptek színpadra szerda délután az Arany iskola hatodikosai a dráma nap alkalmából. Az idei év újítása, hogy osztályok is szerepeltek. Az intézményben ötödik és hatodik évfolyamon tartanak dráma oktatást, majd a gimnázium első évében folytatódik a képzés. 
Megszólaló: Gere László – pedagógus, Brauswetter Lídia – az Arany iskola tanulója, Lakatos Réka – az Arany iskola tanulója

Vöröskeresztes családi nap
A Családok Átmeneti Otthonának szokásos családi napja ezúttal különösen jól sikerült, hiszen pályázaton nyert pénzből minden eddiginél érdekesebb, gazdagabb programot tudtak szervezni. Az otthon munkatársai különösen figyeltek arra, hogy ez a nap vidám és élményteli legyen a gyerekeknek és a szüleiknek egyaránt.
Megszólaló: Baki Tünde – a Százhalombattai Családok Átmeneti Otthonának intézményvezetője

Velencei-tó kerülés
Nagy sikere volt a hétvégén megrendezett Velencei-tó kerülő biciklis túrának. Az Országos Polgárőr Szövetség Sportegyesülete által szervezett programon több mint háromszázötvenen indultak, a résztvevők egynegyede battai volt. 
Megszólaló: Szél Pál – az Országos Polgárőr Szövetség Sportegyesületének elnöke