Városi Krónika

Adás időpontja: 
2016. május 13, péntek, 18:00
Leírás: 

Fordulópont – Visszavonta a díszpolgári címet Kiss Lászlótól a Képviselő-testület és már át is keresztelték a sportlétesítményt

Stabilitás – Sajtótájékoztatót tartott Százhalombattán Bóna Zoltán országgyűlési képviselő
„Védett” munkahely - A hét témája a csökkentett munkaképességűek új foglalkoztatója Százhalombattán
Ősvilág - A Kelta kultúra jegyében telt az idei első családi nap a Régészeti Parkban
Zsaru lesen – Közbiztonsági napot tartottak a Szivárvány Óvodában

vendégek:
Varga Imre – a Szákom kft munkatársa
Fazekas István -
Lévai Árpád - szervező

Rendkívüli testületi ülés
Rendkívüli ülés keretében döntött Százhalombatta Önkormányzatának Képviselő-testülete szerdán Kiss László egykori úszó szövetségi kapitány díszpolgári címének visszavonásáról és a városi uszoda átnevezéséről az április 5-én kibukott ügy kapcsán. Kiss László az ülést megelőző napon egyébként levélben kérte dr. Vezér Mihály polgármestert, hogy vonják vissza kitüntetését és vegyék le nevét a Sportuszodáról. Utóbbi nem sokkal a rendkívüli tanácskozás után meg is történt.
Megszólaló: Vezér Mihály PhD. – polgármester, Szabó Attila – a DK önkormányzati képviselője

Sajtótájékoztató
Stabil lábakon áll Magyarország, hangsúlyozta csütörtök délelőtt Százhalombattán tartott sajtótájékoztatóján Bóna Zoltán országgyűlési képviselő. Mint mondta a kormány folytatni kívánja az előző években megkezdett munkát.
Megszólaló: Bóna Zoltán – országgyűlési képviselő

A Hét témája: Csökkent munkaképességűek foglalkoztatása
Ünnepélyes keretek között megnyitotta kapuját Százhalombattán az a foglalkoztató műhely, amely az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület és az önkormányzat támogatásában jött létre. Céljuk elsősorban a csökkent munkaképességű, fogyatékkal élők foglalkoztatása, illetve hogy lehetőség szerint felkészítsék a fiatalokat a munka világába való csatlakozásra. Az esemény apropóján stábunk betekintett a hétköznapok dolgos óráiba, a szebbnél-szebb kézműves termékek alkotásába.
megszólal: Varga Bálint, Rozgonyi Erika, Morovics László, Drlák Dániel, Nyírő Judit, Illéssy Mátyás - plébános, Némethné Hegedüs Krisztina – vezető, Garai Verona, Háziné Piroska

Schaffer Judit - Hospice konferencia
Van úgy, hogy nincs mit tenni, mert szeretett hozzátartozónk gyógyíthatatlan beteg. Ápolásuk nemcsak testi, hanem lelki szempontból is szükséges. A Magyar Hospice Palliatív Egyesület munkatársai a súlyos betegek terheit, fájdalmait könnyítik meg az ellátás során. Az elmúlt hétvégén szakmai konferenciát tartottak, ennek apropóján beszélgettünk Schaffer Judittal az egyesület elnökével.
megszólal: Schaffer Judit - Magyar Hospice-Palliatív Egyesület elnöke, Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat, ügyvezetője

Családi nap a Régészeti Parkban
Életre Kelta falu - avagy hétvégén volt az idei első Családi Nap a Régészeti Parkban. Ez alkalommal a kelta kultúra köré csoportosították a foglalkozásokat. Például meg lehetett formázni só-liszt gyurmából a múzeumban található különleges kelta kőfejet, a gyerekek ősi fűszer- és gyógynövényt, szurokfüvet is ültethettek, az éhesek pedig kelta egytálételt kóstolhattak.
megszólal: Takácsné Németh Gabriella - régész, muzeológus

Rendőrök a Szivárvány Óvodában
Néhány lurkó apró álma válhatott valóra, amikor is a Szivárvány Óvodába megérkeztek a rendőrök. Az óvodai közbiztonsági napon, bárki felülhetett a rendőrmotorra, bekapcsolhatta a szirénát, de megnézhettek egy valódi bilincselést és megtudhatták azt is miért nem simogathatják meg a rendőrkutyát. Természetesen a sok extra akciójelenet mellett, játszva tanulhattak a közbiztonság alapjairól.
megszólal: Szalai Attila, Grunda Tibor, gyerekek