A vállalkozókért!

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete (VOSZ) levélben fordult a Polgármesteri Hivatalon keresztül a városban működő vállalkozások felé azzal a szándékkal, hogy aktívabb kapcsolatot építsen ki velük a jövőben.

 

A szervezet célkitűzései között szerepel, hogy segítse a helyi vállalkozásokat felkészülni a Közép-magyarországi régió kettéválasztásáról szóló 2013/2015 (XII.29.) Korm. határozat változásaira, mely 2020 után lehetőséget teremt a régió vállalkozásai számára, hogy a jelenleginél előnyösebb helyzetbe kerüljenek a pályázási és pályáztatási folyamatok során.

 

A szervezet célja, hogy megismertesse a megye vállalkozóival az érdekképviseleti tevékenységet, az eszközöket, amelyekkel segíteni tudják a vállalkozások működését, valamint a VOSZ tudományos, művészeti, oktatási mecenatúráját és a megyei, regionális Primadíj rendszerét. Az Önkormányzatokat együttműködő partnerként kívánják bevonni a helyi vállalkozások eléréséhez.

 

A szervezet a jövőben részt kíván venni a vállalkozók által szervezett összejöveteleken, fórumokon, ahol a legújabb adó-, pályázati-, piaci információkról szerezhetnek tudomást. A vállalkozók véleményét,javaslatait a munkaerő és a szakképzés helyzetéről, a bürokrácia útvesztőirőltovábbvinnék a jogalkotók, valamint a jogalkalmazók irányába. Együttműködnek a NAV Pest Megyei Adó-és Vámigazgatóságával, a Magyar Országos Közjegyzői Kamarával, a Pest Megyei Kormányhivatallal. Felkészültek a vállalkozói generációváltásra is, segíteni kívánják az idősödő és fiatal vállalkozókat, a családi vállalkozások továbbvitelét, és a cégek működésének fenntartását.

 

A Pest megye POT 100 kiadvány segítséget nyújthat a vállalkozók számára, melyet online is elérnek: http://pestmegyelapja.hu/hirek/gazdaság/pest-megye-top-100-a-megye-legnagyobb-vállakozásai/
http://www.vosz-bpmrsz.hu/

 

Bízom benne, hogy hasznos információkkal szolgáltunk és a tájékoztatóval segítségükre lehetünk.

 

Százhalombatta, 2018. június 11.

 


Tisztelettel:
Vezér Mihály
polgármester Ph.D.