Ünnepélyes állampolgársági eskütétel

Újabb két honfitársunk tett ma ünnepélyes állampolgársági esküt a Polgármesteri Hivatalban, és vált ezzel teljes értékű magyar állampolgárrá. Mindketten román állampolgárok, már egy ideje Százhalombattán élnek és kérvényezték a magyar állampolgárság felvételét.

 

Az állampolgársági eskütétel életre szóló élmény azoknak, akik évek óta várnak arra, hogy ne csak a lélekben, hanem a papírjaik alapján is elmondhassák magukról, hogy magyar állampolgárok. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezen alkalmat minél ünnepélyesebb keretek közt tudják átélni.

 

Polgármesteri munkám fontos része, érzelmes pillanata az, ha valaki előttem tesz esküt, hiszen a törvény értelmében magyar állampolgárrá csak ekkor válhat egy személy.

 

Az eskütétel a Himnusszal kezdődött, majd az ünnepélyes eskü szövege következett, ezt követően néhány kedves gondolattal köszöntöttem a legújabb állampolgárokat.  Az eskütétel után átadtam részükre az esküokmányt, valamint az önkormányzat nevében gratuláltam.

 

Mindkettőjüknek kívánok sok erőt, kitartást munkájukban és magánéletükben, kívánom, hogy érezzék jól magukat városunkban immáron teljes jogú magyar állampolgárként!

 

Vezér Mihály Ph.D.
polgármester