Újszülött-támogatás

Hamarosan elindul a hatmillió forint összértékű – szociális alapú – babaprogram. Az állami családbarát intézkedések kiegészítéseként – polgármesteri kezdeményezésre –„Születési támogatás”-sal egészül ki városunk szociális támogatási rendszere.

 

A május 8-i Képviselő-testületi döntés értelmében Százhalombatta Város Önkormányzata új támogatást vezet be július 1-jétől. Aharmincezer forint értékűcsomag babaápolási termékekből, babaplédből továbbá emléklapból áll majd. Ezzel az egyszeri ajándékkalszeretné a város köszönteni újszülöttjeit, osztozni a család örömében.

 

A támogatásra azok a szülők jogosultak, akiknek gyermeke 2019. július 1. után született, a gyermek születését megelőzően legalább három évig megszakítás nélkül százhalombattai bejelentett lakóhellyel rendelkeznek, valamint a gyermek születésének időpontjában életvitelszerűen Százhalombattán élnek. Feltétel továbbá, hogy az újszülött gyermek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének hétszeresét.

 

A jelentkezési lapok hamarosan elérhetőek lesznek a Polgármesteri Hivatalban, illetve a város honlapján.