Tájékoztató

Tisztelt Százhalombattai Polgárok!


Lehűlés jött a hétvégén, hidegfront vonult át fölöttünk, amely mögött az eddiginél jóval hidegebb levegő érkezett. A minimum-hőmérséklet értékei -8, +1 fok között alakulnak majd. Télies, hideg napokra számíthatunk a folytatásban.  Kérek mindenkit, hogy a hideg időben fokozottan vigyázzanak magukra. Figyeljünk egymásra és a krízishelyzetben lévőkre! Ebben az időben különösen nagy veszélyben vannak az utcán élő hajléktalanok, és a saját – sok esetben fűtetlen – lakásukban élő, nehezen mozgó, idős emberek.


Százhalombatta Város Önkormányzata mindig is nagy figyelmet fordított azokra az családokra, személyekre, akik nehéz sorsúak. A Rendőrség, a Közterület-felügyelet, a Polgárőrség rendszeresen járja a várost és kiemelten figyeli elsősorban a családi házas övezeteket. A Magyar Vöröskereszt Százhalombattai Szervezete a Hajléktalanokat Ellátó Integrált Intézménnyel együtt nyújt segítséget, az utcán lévőknek. A Városi Családsegítő és Gondozási Központ dolgozói is minden segítséget megadnak ebben az időszakban is.


Az elkövetkező hideg napokon közös odafigyeléssel sokat tehetünk és segíthetünk! Amennyiben rászorulóval találkoznak, vagy tudomásuk van segítségre szoruló személyről, segítsék őket és jelezzék valamelyik szervezetnek.


Százhalombatta, 2019. december 02.
Tisztelettel:
Vezér Mihály