Rendőrség napja – Köszönet a rendőröknek

Sárkányölő Szent György évszázadokon át a lovagok, fegyverkovácsok, lovaskatonák és a vándorlegények patrónusa volt. A jelenben a cserkészeké és a rendőröké. Szent György római kori katona és keresztény mártír volt.  Sárkányölő Szent György egyike a leghíresebb katonai szenteknek, a sárkányt legyőző lovag képében ismert, emellett több ország és város védőszentjeként is tisztelik. A legenda szerint a hit megszünteti a démonok uralmát, és a gonoszt minden alakjában legyőzi.

 

A rendőrünnepet országosan rendezvényekkel, látványos bemutatókkal, bűn- és baleset-megelőzési programokkal, valamint elismerések átadásával színesítik. Az ünnep célja, hogy jobban megismerhessük és közelebb kerüljünk a rendőrség munkájához. A koronavírus-járvány miatt a nagy ünneplések az idén is elmaradnak, átkerülnek a virtuális térbe. 

 

Rendőreink a rendfenntartás, a bűnmegelőzés mellett a járvány leküzdésében és megelőzésében is fontos szerepet vállalnak.

 

A Rendőrség napja alkalmából Százhalombatta Város Önkormányzata, a városlakók és a magam nevében köszöntök minden rendőrt és rendőrségi dolgozót, felelősségteljes munkájukhoz kívánok sok sikert és jó egészséget!

 

Városunkban is sokat köszönhetünk a rendfenntartóknak, hiszen a lelkiismeretes munkájuknak köszönhetően Százhalombatta ma is az ország egyik legbiztosabb városa!

 

Vezér Mihály Ph.D.
polgármester