Paletta

Adás időpontja: 
2024. április 01, hétfő, 19:15
Leírás: 

Városunk főterén húsvétváró meglepetés műsorral várták a kicsiket, nagyokat, családokat március 26-án délelőtt. A „Húsvéti nyuszibuliról” pedig Kalap Jakab gondoskodott

HÚSVÉTI KALAP JAKAB
Városunk főterén húsvétváró meglepetés műsorral várták a kicsiket, nagyokat, családokat március 26-án délelőtt. A rendezvényen új „családtag” csatlakozott a Szent István téren lévő Battancs figurához, a „Húsvéti nyuszibuliról” pedig Kalap Jakab gondoskodott.
Megszólaló: Jakab Zsolt „Kalap Jakab” – gitáros, dalszerző, előadó

APRÓK TÁNCA
„Aprók tánca” – ezt a címet kapta a BKK új rendezvény-sorozata, melynek első állomására kalauzoljuk el most Nézőinket.
Megszólaló: Weingart Zoltán – néptáncos, néptáncoktató

FAJÁTÉKOS FOGLALKOZÁS
Az „Aprók tánca” programra érkezők Szabó Andreával, az Iharos Népművészeti Egyesület tagjával és alkotásaival is találkozhattak, ill. játszhattak.
Megszólaló: Szabó Andrea – foglalkozásvezető, népi bútorfestő

A KÉK VÍZILÓ
A történetírás szerint Nun a legidősebb az ókori egyiptomi istenek közül. Ré napisten apja. Nevének jelentése „ősi vizek”. A kis Nun pedig egy kék víziló, aki a HBVK legutóbbi papírszínházas mesedélutánjának főszereplője volt.
Megszólaló: László Anikó – mesemondó, gyermekkönyvtáros

KOSSUTH LAJOS
Létezik egy legenda, miszerint Kossuth Lajos nem Monokon, hanem Olaszliszkán született, sőt, ahogy a születés pontos ideje, úgy a keresztelésé sem ismert. Az viszont bizonyos, hogy a nemzeti függetlenségért, a rendi kiváltságok felszámolásáért és a polgári szabadságjogok biztosításáért vívott 19. századi küzdelem egyik legnagyobb alakja, a magyar szabadságharc egyik szellemi vezére – Olaszországban, Torinoban, száműzetésben halt meg.
Megszólaló: Juhász Edina – történész

HÚSVÉTI MINITÁBOR
„Labdák, lufik, tojások” – ez volt a címe és a tematikája annak a minitábornak, amely a tavaszi szünet első napjaiban, a „Matrica” Múzeum szervezésében valósult meg.
Megszólaló: Tóth Zsuzsanna – táborvezető, múzeumpedagógus

HÚSVÉTI KÉSZÜLŐDÉS
A Gombolyag Klub húsvét előtti klubnapja természetesen az ünnepi készülődés jegyében telt, de a találkozás is ugyanolyan fontos volt a tagok számára.
Megszólaló: Uti Lajosné – a Gombolyag Klub vezetője

HÚSVÉTI CANTICUM KONCERT
A Canticum Novum Vegyeskar idei, hagyományos húsvéti hangversenye a sorban immár a 23. alkalom volt, és míg az elmúlt években zenekar vagy több hangszer kíséretével ellátott zeneműveket adott elő az énekkar, ezúttal egy hangszeré volt a főszerep a Szent István templomban rendezett koncerten.
Megszólaló: Csehák Izolda – karnagy