Híradó

Adás időpontja: 
2019. június 28, péntek, 19:00
Leírás: 

Elismerő szavak – A köztisztviselőket ünnepelték a Rendezvényközpontban

Főhajtás – Koszorúzással vette kezdetét az Óvárosi Szent László Napok ünnepi hétvégéje
Együtt működik! - Még lehet jelentkezni vendéglátó családnak és önkéntesnek a Summerfestre
Nyári óvoda – Összevont csoportokkal üzemelnek a százhalombattai óvodák

Köztisztviselők napja
1997 óta július 1-je a köztisztviselők napja, ebből az alkalomból szervezett ünnepséget a Polgármesteri Hivatal a Rendezvényközpontban. A polgármesteri köszöntő után sor került az ilyenkor szokásos Köztisztviselői elismerői oklevelek átadására, majd műsor és fogadás várta az ünnepelteket.
Megszólaló: Vezér Mihály Ph. D. - polgármester

Koszorúzás
827 évvel ezelőtt avatták szentté Árpád-házi I. László királyt, akinek kultusza azóta is töretlen. Százhalombattán templom és tér is viseli a nevét, az Óvárosi Szent László Napok pedig a város egyik legfontosabb közösségi eseménye. Az évforduló alkalmából, a rendezvénysorozat egyik kiemelkedő eseményeként tegnap este megkoszorúzták a lovagkirály óvárosi mellszobrát. A rendezvényt ezúttal is a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének százhalombattai csoportja szervezte.
Megszólaló: Németh István – a KÉSZ százhalombattai csoportjának titkára
Vezér Mihály PhD – polgármester

Vendéglátó családok, önkéntesek
Idén is közel 20 ország részvételével rendezik meg a Summerfestet. Európa egyik legnagyobb folklórfesztiválja nem jöhetne létre az önkéntesek segítsége nélkül. A csapat várja az új tagokat, akik szívesen lennének részesei egy emlékezetes eseménynek, szeretik a jó társaságot és a pörgést. Ugyancsak elengedhetetlenül fontosak a vendéglátó családok, közéjük is várnak régi-új jelentkezőket a szervezők. Idén Kolumbia és Kanada táncosai fognak családoknál lakni.
Megszólaló: Sebestyén Tamás – a fesztiváliroda vezetője

Óvoda
Nemcsak az iskolákban, az óvodákban is „kitört a vakáció”, vannak azonban családok, ahol nem tudják megoldani a nyári felügyeletet, ezért a százhalombattai óvodák összevont csoportokban fogadják a gyerekeket. A nyár első felében a Napsugár és a Szivárvány Óvoda tart nyitva. Stábunk az utóbbi intézményben járt, hogy megtudjuk: hogyan telik az idő a nyári óvodában.
Megszólaló: Raczkó Tamásné – a Szivárvány Óvoda intézményvezetője

JP Dance tábor
Napközis tábor várta a JP Dance Company táncosait, illetve azokat az újoncokat, akik még csak most ismerkednének meg a tánc világával. A battai táborban a gyerekek új koreográfiákat tanulnak, és korcsoport szerinti foglalkozásokon, edzéseken vesznek részt.
Megszólaló: Papp János – a JP Dance Company vezetője