Lakossági tájékoztató

Tisztelt Lakosság!

 

A Százhalombatta - Ercsi elágazás vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, az SZ-E Konzorcium (Mészáros és Mészáros Kft. és Vasútépítők Kft.) kivitelezésében valósul meg.

 

A fejlesztés részeként 15,70 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik. A pálya nagyrészt 120/160 km/h engedélyezett pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett. Százhalombatta állomáson 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül.

Vállalkozó november havi kivitelezési tevékenységei:

 

Százhalombatta állomás: Az állomás jobb - Ipari park felőli - oldalának átépítése történik meg, ennek keretében földmunkákat, vágányépítést, peronépítést, felsővezeték és műtárgyépítési munkákat végez a Vállalkozó. Az Iparos úti új közúti felüljáró műtárgyépítési munkái folyamatban vannak.

 

Százhalombatta - Ercsi elágazás: Nagytömegű földmunka és műtárgyépítési munkák.

Közúti forgalomkorlátozások:

 

Százhalombatta állomáson az Iparos úti átjáró 2018.08.26-tól várhatóan 2020. júniusáig a forgalomtól teljesen elzártan átépül. Az építés ideje alatt az Ipari park megközelítése a 6-os út felől lehetséges.

 

A MOL Dunai Finomító környezetében az Olajmunkás út lezárásra kerül azt ideiglenes provizórium építése miatt tervezetten 2018.11.15-től, várhatóan 2018.12.20-ig. A MOL Dunai Finomító megközelítése a 6-os út felől lehetséges.

 

A nagytömegű földmunka és az anyagbeszállítások megnövekedett tehergépjármű forgalmat eredményeznek a 6-os főúton és az Ercsi-Ráckeresztúr összekötő úton.

Vasúti közlekedés:

 

Tervezetten 2018.08.27 - 2018.12.08 között az átépítés ütemezése végett módosított menetrend lép életbe.

 

Kivitelezéssel kapcsolatos észrevételeket a kivitelező SZ-E Konzorcium által működtetett panaszv040@gmail.com e-mail címre, illetve a +36 20 231 3542-es telefonszámra várjuk!