Koronavírus-tesztelés Százhalombattán is

A koronavírus-járvány kiterjedéséről, valamint a fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról kíván pontosabb képet adni a május 1-től közel 18 ezer fő bevonásával elindult országos vizsgálatsorozat.


A csaknem 500 települést érintő reprezentatív kutatásban Százhalombatta is részt vesz 28 fővel. A KSH által véletlenszerűen kiválasztott 14 év feletti személyeket Ügyfélkapun keresztül, postai úton vagy telefonon keresik fel, ők pedig a felkérő levélben megadott azonosító segítségével jelezhetik részvételi szándékukat.


A felvétel május 14-ig tart. A résztvevők a szűrővizsgálatot megelőzően egy kérdőívet töltenek ki, így fontos információkhoz juthatnak pl. a kockázati tényezőkről. Ezt követően – előzetesen meghatározott időpontokban – klinikákon, közintézményekben, járóbeteg ambulanciákon és szűrőbuszokban várják az érintetteket a szűrésre. Az eredményről a tesztelésben résztvevő valamennyi személyt értesítik.


Az országos tesztelés eredményét várhatóan május második felében hozzák nyilvánosságra.


A felmérésről bővebben a KSH oldalán olvashat: http://www.ksh.hu/huncover_felmeres?utm_source=kshhu&utm_medium=banner&u...