Híradó

Adás időpontja: 
2015. június 09, kedd, 19:00
Leírás: 

„Jót s jól...” – Násztorné Réczey Évát tüntették ki az idei Pedagógiai Díjjal

Ülésrend – Százhalombattán tanácskozott az Országos Vagyonvédelmi Kamara
Zöld út – Ünnepélyes keretek közözött adták át a Környezetvédelmi Díjat
Kedvencek – 10 perces közös olvasást tartottak ma városunk főterén

Pedagógus nap
Násztorné Réczey Éva vehette át az idei Városi Pedagógus napi ünnepségen a Képviselő-testület által adományozott Pedagógiai Díjat. Az ének-zene tagozatos tanárnő több mint 20 esztendeje tanít a Kőrösi iskolában, és vezeti az intézmény Bodzavirág Kórusát, amelynek alapítása is az Ő nevéhez fűződik.
Megszólaló: Násztorné Réczey Éva – Pedagógiai díjazott, Szigetvári József – a BKK igazgatója

Környezetvédelmi díjátadó
Városunkban több mint 2 évtizedes hagyomány, hogy a környezetvédelem területén kimagasló eredményt elért személyeket és közösségeket Környezetvédelmi Díjban részesíti a Képviselő-testület. Idén a Környezetvédelmi Világnap alkalmából Körmendiné Stoffer Zsuzsanna, az Eötvös iskola biológia-testnevelés szakos pedagógusa részesült az önkormányzat elismerésében.
Megszólaló: Vezér Mihály Ph.D. - polgármester

Kihelyezett ülés
Százhalombattán tartotta kihelyezett ülését a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara. A tanácskozáson – amelyen a közeljövő feladatairól is tárgyaltak - valamennyi megye elnöke részt vett.
Megszólaló:Német Ferenc – az SZVMSZK elnöke, Szalai Attila -  az SZVMSZK gazdasági alelnöke, Szél Pál – a Közrendi Bizottság elnöke,  az SZVMSZK Pest Megyei Szervezetének oktatási alelnöke

Adóbevallások
Az eddigi gyakorlatnak megfelelően idén is május 20-án éjfélig nyújthatták be éves adóbevallásukat a magánszemélyek. Ezúttal is voltak olyanok, akik elmulasztották ezen kötelezettségüket, ők jelentős pénzbírságra számíthatnak a NAV-tól.
Megszólaló: Németh Gabriella – a NAV szóvivője

Közös versmondás
Dobj el mindent és olvass! Ezt a címet kapta a Hamvas Béla Városi Könyvtár által rendezett program, amelynek célja az olvasás, a könyvek népszerűsítése. Ennek keretében ma kétszer 10 perces közös olvasást tartottak városunk főterén. A rendezvényen több mint félezer diák vett részt.
Megszólaló: Kovács Marianna

Heti Sport – ajánló
Mai Heti Sport című műsorunkban beszámolunk a VUK SE szervezésében rendezett Pest megyei Úszó Csapatbajnokságról, szó esik az Utánpótlás Egyesület anyagi helyzetéről és összefoglalót láthatnak a százhalombattai labdarúgó csapat Tura elleni mérkőzéséről, ahol a mieinknek sikerült kiharcolni a bentmaradást.
a Híradó után