Híradó

Adás időpontja: 
2015. április 16, csütörtök, 19:00
Leírás: 

Áram-vonal – A kormányzati energia politikáról tartottak konferenciát a Batta Intech Központban

Vakvágány – Felújítási munkák miatt április 18-tól 29-ig csak Kelenföldig közlekednek a battai vonatok
Biztos hely? - Két napig tartanak az általános iskolai beíratások
Speedmarathon – 24 órás sebesség ellenőrzést tart az egész országban a rendőrség

Konferencia
A kormány energia politikájáról, a fejlesztési irányokról, a magyar vállalkozások üzleti lehetőségeiről tájékoztatták a résztvevőket az Ostorházi Bevonattechnika Kft. és a SZÁKOM közös szakmai konferenciáján. A szimpóziumon előadást tartott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselője, valamint közbeszerzési és pályázati szakjogász is.
Megszólaló: Ostorházi László – az Ostorházi Bevonattechnika Kft. ügyvezetője, Sinka László – alpolgármester

Speedmarathon
A TISPOL akció keretében ma reggel 6 órától péntek reggel 6 óráig, 24 órás összeurópai sebesség ellenőrzést hajt végre a rendőrség. A mérések helyszíneit és időpontjait a lakossági észrevételeket is figyelembe véve jelölték ki a megyei kapitányságok. 

Déli pu.
Április 18-a, és 29-e között ismét csak a Kelenföldi pályaudvarig közlekedik a személyvonatok jelentős része. A távolsági sebes-, gyors- és InterCity vonatok, továbbá a zónázó szerelvények változatlanul a Déliből indulnak, de az eredeti menetrendjükhöz képest 5-10 perces eltéréssel közlekednek.
Megszólaló: Lőcsei Virág – a MÁV sajtószóvivője

Beiratkozás
Ma és holnap kerül sor a leendő elsősök beíratására az általános iskolákban. Városunkban 4 intézmény közül választhattak a szülők és csemetéik. A döntés megkönnyítése érdekében az elmúlt hónapokban nyílt órák és különféle délutáni foglalkozások keretében ismerkedhettek meg az intézményekkel az érintettek.
Megszólaló: Kovácsné Rumpler Erzsébet – alsós igazgatóhelyettes, Vörös Vivien, Vörös Máté

Emlékfutás
Idén immár 6. alkalommal vág neki Soós Elek és baráti társasága a Dobogókő-Százhalombatta közötti, mintegy 80 kilométeres távnak. Az Eötvös emlékfutás célállomása idén is az Eötvös iskola lesz, és menet közben is bárki csatlakozhat a csapathoz.
Megszólaló: Soós Elek

Old Timer – ajánló
Április 10-től 12-ig a Magyar Vasúttörténeti Park adott helyet az Oldtimerek Hétvégéje című háromnapos rendezvénynek, melyen az érdeklődők a vízi és légi járművek mellett, régi motorokkal és autókkal ismerkedhettek meg.
a Híradó után