Híradó

Adás időpontja: 
2014. november 19, szerda, 19:00
Leírás: 

Százszor szebb - 50 éves jubileumát ünnepli a héten a Százszorszép Óvoda

Együttműködés – Százhalombattán tartotta közgyűlését az ÉTA Szövetség
Start menü – Számítógépeket adományozott az OTP az Arany iskolának
Hová méz? - Mézes Napokat tart a Kulturális Központ

ÉTA közgyűlés
Százhalombattán tartotta közgyűlését az Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége. A rendezvényen részt vett Dr. Csizmadia László a Nemzeti Együttműködési Alap elnöke is.
Megszólaló: Fülöp Attila – az Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság  kabinetfőnöke, Csizmadia László – a Nemzeti Együttműködési Alap elnöke, Cseh Kornélné – az ÉTA Szövetség elnökségi tagja, a Sérültekért Alapítvány elnöke

Százszorszép jubileum
Mintegy száz torokból csendült fel Halász Judit legismertebb dala a fél évszázados jubileumát ünneplő Százszorszép Óvodában: így kívántak boldog születésnapot az ovisok az intézménynek. A mai rendezvényt továbbiak követik: csütörtökön a korábbi „százszorszépeseket” várják, pénteken pedig a Rendezvényközpontban ünnepelnek.
Megszólaló: Banka Tiborné – a Százszorszép Óvoda vezetője

Számítógép átadás
Jelentősen bővült a százhalombattai Arany János iskola számítógép parkja, miután ma délelőtt 10 korszerű gépet adományozott az intézménynek az Országos Takarék Pénztár. A bankintézet nem első alkalommal ajánlott fel számítógépeket oktatási intézmény számára.
Megszólaló: Dr. Horváthné Dr. Hidegh Anikó – az Arany János iskola igazgatója, Pintyőke Andrea – az OTP százhalombattai fiókvezetője

Továbbképzés
Szakmai továbbképzést tartott a Százhalom Egészségügyi Központ és a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület a Szakorvosi Rendelőintézetben. A hospice célja a daganatos betegek egyénre szabott ápolása, fájdalomcsillapítása, a páciensek méltóságának az utolsó időszakig történő megőrzése és családjuk lelki támogatása.
Megszólaló: Schaffer Judit – a Gondoskodás 2000 Szolgálat vezetője

Mézes napok
Idén is megrendezi hagyományos Mézes Napok elnevezésű programsorozatát a Kulturális Központ. November 21-én és 22-én mézkóstolásra és -vásárra, valamint zenés, kulturális előadásokra várják az érdeklődőket.
Megszólaló: Balla Anita - művelődésszervező

Ajánló – Terítéken
Új polgármester került Diósd élére: október 12-én hét szavazattal legyőzte Bogó László független jelölt, Spéth Gézát. A Terítéken mai adásában a város alig több mint egy hónapja munkába állt vezetőjével beszélgetünk. Szó esik a választási győzelemről, a helyi képviselő testület összetételéről és a folyamatosan népesedő település terveiről, igényeiről is. Adásunkat mai Híradónkat követően nézhetik meg.
a Híradó után