Híradó

Adás időpontja: 
2014. augusztus 13, szerda, 19:00
Leírás: 

Kezdődik a tánc!  – A BKK színháztermében köszöntötte a Forrás Néptáncegyüttes a Summerfest résztvevőit

Tiszta víz – Fél éven át tesztelték az új battai szennyvíztisztító telepet
Voks ok – Augusztus 25-én megkezdődnek az önkormányzati jelöltállítások
Itt pattog – Orosz utánpótlás kosárlabda csapat edzőtáborozik Százhalombattán

Welcome To Hungary
Mint immár csaknem két évtizede, most is gálaműsorral köszöntötte a Forrás Néptáncegyüttes a Summerfest résztvevőit a Kulturális Központ színháztermében. A fesztivál vendégei ízelítőt kaptak a magyar néptáncból és népzenéből, no és nem utolsósorban a folklórünnep magával ragadó hangulatából.
Megszólaló: Nagy Péter Gábor – a Forrás Néptáncegyüttes tagja

Szennyvíztisztító
Befejeződött a csaknem egymilliárd forintból megvalósult százhalombattai szennyvíztisztító létesítmény próbaüzeme. A környezetbarát technológiával kialakított telepet fél éven át tesztelték. A rendszer jól vizsgázott, és mostanra a műszaki átadás is megtörtént.
Megszólaló: Janovszky Károly – a SZÁKOM Kft. ügyvezetője

Lezárások
Ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani csütörtök délután a Damjanich úton és Dunafüred egyes részein, ekkor gyönyörködhetünk ugyanis majd, - a hajdan kényszerből született,- mára közkedvelt attrakcióvá vált menettáncban. A Summerfest résztvevői ezúttal is masíroznak majd a városközpont környékén. A főteret, és az érintett útvonalat a holnap délutáni órákban zárják le.
Megszólaló: Szalai Attila – biztonsági főnök

Választási tudnivalók
Magyarország Köztársasági elnöke október 12-re tűzte ki a 2014. évi önkormányzati választást. Azon a napon kerülnek megválasztásra a polgármesterek, az önkormányzati képviselők, a megyei közgyűlés tagjai és a nemzetiségi önkormányzatok is. A jelöltállításhoz szükséges ajánlásokat augusztus 25-e és szeptember 8-a között gyűjtik az indulók és az aktivisták.
Megszólaló: Molnár Mihályné - aljegyző

Edzőtábor
A sportdiplomáciai kapcsolatok építésének köszönhetően egy orosz korosztályos kosárlabda csapat edzőtáborozik több héten keresztül Százhalombattán. A kosarasok a Hotel Training-ben szálltak meg és a város több intézményét is használják, így a Városi Szabadidőközpontot és a Strandot is.
Megszólaló: Sinka László - alpolgármester

Ajánló – Terítéken
Hivatalosan megkezdődött a XXI. Summerfest, amely a következő 10 napban alapjában határozza meg és színezi át Százhalombatta életét. A programokról, a szervezés nehézségeiről és sikereiről, a fesztivál kiemelt rendezvényeiről Szigetvári Józseffel beszélgetünk, Híradónk után kezdődő Terítéken című műsorunkban.
a Híradó után