Híradó

Adás időpontja: 
2023. január 24, kedd, 19:00
Leírás: 

„KÖZPONTI” UTÁN - Idén is csak magas pontszámokkal lehet bejutni az Érdi Vörösmarty Gimnáziumba

BŰN ÉS IRODALOM – Rendhagyó előadást tartott dr. Fazekas István az Érdi  Rendőrkapitányságon
BARÁTI LÁTOGATÁS – Lengyelországi turnén vettek részt a Forrás táncosai

VMG
Amint már beszámoltunk róla, az elmúlt hétvégén, szombaton írták a központi írásbeli felvételit a kisgimnazisták és a nyolcadikos továbbtanulók. Az Érdi VMG-ben kb. 200 nyolcadikos és 147 nyolcosztályos gimnáziumba jelentkező negyedikes oldotta meg a magyar és matematika feladatokat. A sikeres felvételhez nagyon jó eredmények, illetve sikeres szóbeli vizsga is szükséges.
Megszólaló: SZILASNÉ MÉSZÁROS JUDIT – A VMG INTÉZMÉNYVEZETŐJE

Rendőrség
A Magyar Kultúra Napja alkalmából újabb, rendhagyó előadást tartott dr. Fazekas István ma délelőtt az Érdi Rendőrkapitányságon. A téma ezúttal az öngyilkosság és a gyermekbántalmazás volt, amelyről irodalmi művek segítségével beszélt a jelzőrendszer tagjaiból álló közönségnek.
Megszólaló: SZATMÁRINÉ BERCZI DOLÓRESZ – R. SZÁZADOS
DR. FAZEKAS ISTVÁN – ÍRÓ, TEOLÓGUS

Forrás
A Lublini Természettudományi Egyetem táncegyüttesének meghívására az elmúlt héten lengyelországi turnén vehettek részt a Forrás táncosai. A látogatás a Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően valósulhatott meg. A lengyel város alapításának 50. évfordulója alkalmából rendezett gálaműsoron a Forrás Néptáncegyüttes produkciója is nagy sikert aratott.
Megszólaló: SZIGETVÁRI JÓZSEF – MŰVÉSZETI IGAZGATÓ

Múzeum
„Bor + korcsolya” címmel tartottak vendéglátással és kézműves foglalkozásokkal egybekötött, interaktív rendezvényt szombaton a Matrica Múzeumban. A vendégek szőlőből készült italokat fogyaszthattak, és megismerhettek egy eddig soha nem látott, a tél örömeihez kapcsolódó régészeti leletet is.
Megszólaló: T. NÉMETH GABRIELLA – IGAZGATÓ, MATRICA MÚZEUM

Lövészklub
Ismét kiemelkedően szerepeltek a százhalombattai lövészek. A hétvégén az EB-válogató Honvéd Kupán álltak lőállásba, ahol értékes pontokat és helyezéseket gyűjtöttek. A versenyről és a klub helyzetéről kérdeztük az egyesület elnökét
Megszólaló: KÉRI ATTILA – ELNÖK, SZÁZHALOMBATTAI LÖVÉSZKLUB

AJÁNLÓ: HETI SPORT
Híradónk után a Heti Sporttal folytatjuk adásunkat, amelyben ezúttal kézilabdával és kosárlabdával várjuk a sportkedvelőket. Szurkoljanak velünk!