Híradó

Adás időpontja: 
2023. január 23, hétfő, 19:00
Leírás: 

ÚJRA MUNKÁBAN - Segítő szolgálat néven újraindult a korábban betegszállításnak nevezett szolgáltatás Százhalombattán

„JÓ KEDVVEL, BŐSÉGGEL” - Több száz diák és felnőtt mondta el együtt a Himnuszt városunk főterén
„ELŐTTED A PÁLYA” - Szombaton tartották a központi felvételi vizsgákat

Sajtótájékoztató
Korábban betegszállítás elnevezéssel szállították a rászoruló betegeket a rendelőintézet és otthonaik között. A név és néhány dolog változott ugyan, de 16 év munkája nem vész kárba, hiszen Segítő Szolgálat néven tovább folytatódik a munka. A változás okairól és arról, hogy a gyakorlatban milyen különbségek lesznek, városunk polgármestere és alpolgármestere tartott sajtótájékoztatót.
Megszólaló: VEZÉR MIHÁLY PHD. - POLGÁRMESTER
TÖRÖK SÁNDOR - ALPOLGÁRMESTER

Magyar kultúra napja
A Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban rendeztek városi ünnepséget a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 22-én. A rendezvényen felléptek a Forrás táncosai, az Alapfokú Művészeti Iskola és a Thália Tanoda növendékei, majd a 80 éve született Cseh Tamás dalai hangzottak el a színpadon.
Megszólaló: SZIGERVÁRI JÓZSEF – IGAZGATÓ, BKK
SZABÓ GÁBOR – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ

Nagy versmondás
A hagyományoknak megfelelően, idén is a város oktatási intézményeinek és önszerveződő közösségeinek részvételével tartották meg a nagy versmondást városunk főterén. Az egybegyűltek Kölcsey Ferenc 200 éve keletkezett Himnuszával tisztelegtek a magyar kultúra eredményei előtt.
Megszólaló: SZIGETVÁRI JÓZSEF – IGAZGATÓ, BKK
VEZÉR MIHÁLY PHD – POLGÁRMESTER
BENKŐ PÉTER – SZÍNMŰVÉSZ

Felvételi
A hétvégi központi írásbeli felvételin a diákok többsége a matematikát tartotta nehezebbnek. A felvételi a megkérdezett nyolcadikosoknak összességében jól sikerült és úgy érzik elegendő pontot szereztek ahhoz, hogy a megfelelő, általuk kiválasztott iskolákban tanulhassanak tovább.

Pályaorientációs nap
A SZISZKI hagyományai közé tartozik a pályaorientációs nap, amelyen a diákok különböző szakmák képviselőivel találkozhatnak, és továbbtanulási lehetőségekről is tájékozódhatnak. Így volt ez a mai eseményen is, amelynek kiemelt előadója dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora volt.
Megszólaló: SZIRMAINÉ DANKÓ ÁGNES – SZERVEZŐ
DR. GELENCSÉR ANDRÁS – REKTOR, PANNON EGYETEM
VARGA DÓRA
JÁNOSI NOÉMI

AJÁNLÓ: PALETTA
Híradónk után Paletta című kulturális magazinunkkal folytatjuk adásunkat, amelyben – egyebek mellett – beszámolunk a beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház előadásáról, Vígh Judit Kányádi-estjéről, és a BKK Bicskei Bence-emlékkiállításáról is. Maradjanak velünk!