Híradó

Adás időpontja: 
2022. december 05, hétfő, 19:00
Leírás: 

AZ ÜNNEP FÉNYEI – Meggyújtották a második gyertyát városunk adventi koszorúján

MODERN RUDOLF– Idén is motoros kísérettel járta körbe városunkat a Mikulás
SEGÍTŐ KEZEK – Ötszörösére nőtt a Sérültekért Alapítvány rezsije, de szerencsére bőven érkezett segítség

Gyertyagyújtás
Vasárnap délután, a Szent István téren meggyújtották a második, a reményt jelképező gyertyát Százhalombatta adventi koszorúján. Ezúttal a nyugdíjas szervezetek képviselői lobbantották fel a lángot, jövő héten pedig a Forrás és a Pesovár iskola táncosai gyújthatják meg az öröm gyertyáját.
Megszólaló: SZIGETVÁRI JÓZSEF – IGAZGATÓ, BKK

Motoros Mikulás
Idén is motoros kísérettel járta körbe városunkat a Mikulás. Az érdi Fészek Egyesülettől érkezve, először a CSÁO-ban élő gyerekeket látogatta meg, ezt követően tíz helyszínen állt meg, ahol ajándékokat osztott az őt váró gyerekeknek.
Megszólaló: MIKULÁS
CSABA KÁLMÁN – ELNÖK, BATTAI MOTOROSOK EGYESÜLETE

Sérültekért Alapítvány
A Sérültekért Alapítvány rezsi számlája nagyon jelentősen emelkedett. A gáz a duplájára, a villany az ötszörösére nőtt. A nehéz helyzetben, szerencsére nagyon sokan segítettek nekik. Városunk önkormányzata és a Dunamenti Erőmű is támogatták az alapítványt, és sok névtelen adakozó is jelentkezett.
Megszólaló: CZECZON ZSUZSANNA – INTÉZMÉNYVEZETŐ, SÉRÜLTEKÉRT ALAPÍTVÁNY

Kipp-Kopp Óvoda
Ma délelőtt játékos sportvetélkedőt tartottak a Kipp-Kopp Óvodában. A gyerekek évfolyamonként mérhették össze ügyességüket. A feladatok a Mikulás érkezéséhez kapcsolódtak, amire természetesen már nagyon készülnek az apróságok.
Megszólaló: RAPPAI SZILVIA – INTÉZMÉNYVEZETŐ, KIPP-KOPP ÓVODA

Rendőrség
Szegeden a Rendőr Akadémián tartja év végi állásbörzéjét a rendőrség. Az ország minden településéről várják az érdeklődőket erre a nyílt napra. A látogatóknak lehetőségük lesz kipróbálni a rendőrségi eszközöket és feltehetik kérdéseiket az
egyenruhásoknak, valamint arról is mindent megtudhatnak, hogyan lehet valakiből
rendőrnyomozó.
Megszólaló: BODÓ ENIKŐ – SAJTÓ REFERENS, ÉRDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

AJÁNLÓ: PALETTA
Híradónk után Paletta című magazinunkkal folytatjuk adásunkat, amelyben – egyebek mellett – ellátogatunk a foltvarrók kiállítására, a múzeumban találkozhattunk a Mikulással, és megismerhetik Walt Disney életútját is. Maradjanak velünk!