Híradó

Adás időpontja: 
2022. szeptember 22, csütörtök, 19:00
Leírás: 

FELVILLANYOZVA – Jövő péntekig regisztrálhatunk az ingyenes LED csere programra

KÖZÉRDEK – Lakossági fórumot tartott tegnap délután Sinka László képviselőjelölt
UTÁNPÓTLÁS - Idegenvezető képzés indul a Matrica Múzeumban

LED csere
Jövő péntekig még lehet regisztrálni az ingyenes LED égőcsere programra. A regisztráció egyszerű, de némi előkészületet igényel. Szükség van egy villanyszámlára, személyigazolványra és lakcímkártyára, valamint össze kell írni azt is, hogy hány helyiségben mennyi és milyen típusú izzóra lesz szükségünk.
Megszólaló: TÖRÖK SÁNDOR - ALPOLGÁRMESTER

Lakossági fórum
Sinka Lászlót jelölte az ÉSZKE az októberi időközi választásokra. Dunafüred lakói jól ismerik őt, de a képviselő jelölt nagy hangsúlyt fektet a párbeszédre, ezért tegnap délután lakossági fórumot tartott. A rendezvényen az érdeklődőknek elmondta terveit, elképzeléseit Dunafüred és a város fejlesztésével kapcsolatban, és a felmerülő kérdésekre is válaszolt.
Megszólaló: SINKA LÁSZLÓ – AZ ÉSZKE JELÖLTJE
VEZÉR MIHÁLY PHD. - ELNÖK, ÉSZKE

Múzeum
Idegenvezető képzést hirdetett a Matrica Múzeum. A tanfolyam elsődleges célja, hogy a részvevők elméleti és gyakorlati ismereteket szerezzenek az intézmény gyűjteményéről és a Régészeti Park rekonstruált házairól. A tanfolyamot sikeresen elvégzők a gyakorlatban is kamatoztathatják majd megszerzett tudásukat.
Megszólaló: TÓTH ZSUZSANNA – MÚZEUMPEDAGÓGUS

Könyvtár
A Hamvas Béla Városi Könyvtár nemcsak egyéni olvasóknak, hanem intézményeknek is kölcsönöz könyveket. Százhalombatta óvodáiba havonta húsz-húsz gyerekkönyvet szállítanak ki, amelyekből az óvónők felolvasnak a gyerekeknek, de nézegetni is lehet őket a szabad játékidőben. A kapcsolat nem titkolt célja az olvasás és a könyvtárlátogatás népszerűsítése.
Megszólaló: LÁSZLÓ ANIKÓ – GYEREKKÖNYVTÁROS
BALLA ILDIKÓ – INTÉZMÉNYVEZETŐ, NAPSUGÁR ÓVODA

Érd körbe
1997-ben a francia La Rocelle városából indult civil kezdeményezésként az Autómentes Nap. Ebből nőtte ki magát az évek során, és lett egész hetes rendezvénnyé az Európai Mobilitási Hét. Az Érd Körbe Egyesület 20 éve csatlakozott az európai mozgalomhoz és közös kerékpározásra hívja a bringásokat, kicsiket, és 
nagyokat, kezdőket és tapasztaltakat. Az idei Érd körbe szeptember 25-én lesz.
Megszólaló: CSENGERI ATTILA – ÉRD KÖRBE EGYESÜLET ELNÖKE

AJÁNLÓ: TERÍTÉKEN
Ahogy híradásainkban már beszámoltunk róla, szeptemberben nyugdíjba ment a Kipp-Kopp Óvoda korábbi intézményvezetője, Takácsné Simonics Judit. A következő félórában pályafutásáról és nyugdíjas terveiről beszélgetünk vele. Maradjanak velünk!