Híradó

Adás időpontja: 
2022. szeptember 21, szerda, 19:00
Leírás: 

REMÉNY – Rendkívül nehéz helyzetbe került betegsége miatt, egy 17 éves kislány és édesanyja

KALÁCS, ÉS KOLJIVO - Ma van a Szerb búcsú napja
TETŐFEDŐ - Folytatódik a kosárlabdacsarnok építése

Segítség kérés
Egy százhalombattai édesanya,- noha két éve járnak orvostól orvosig,- nem tudja, hogy milyen betegség okozza, hogy kislánya időnként egy pohár vizet sem tud felemelni. Alíz az Arany iskola tanulója már járni sem tud segítség nélkül, és hiába a számtalan orvosi vizsgálat pontos diagnózis nincs a betegségéről. Az iskola, a háziorvos és a VCSGK is segíti a családot, de a kórházból tegnap hazaküldött tinédzser állapota nem javul. A következő percekben egy család drámai történetét, egy kislány kálváriáját, és egy édesanya segítségkérését láthatják, hallhatják.
Megszólaló: TAMÁS KATALIN
ADORJÁNNÉ KÁLDI BOGLÁRKA – INTÉZMÉNYVEZETŐ HELYETTES, ARANY ISKOLA
DR. BENEDEK LÁSZLÓ – GYERMEK HÁZIORVOS

Szerb búcsú
Ma van a Szerb búcsú napja. A városunkban élő Szerb közösség délelőtt 10 órakor misével kezdte az ünnepet, délután pedig a Vecsernyére került sor. Táncoltak a templom udvarán, és természetesen idén sem maradhatott el az esti közös bál.
Megszólaló: KÁPLÁN PÁL – SZERB ORTODOX PAP

Kosárcsarnok
Több hónapig kellett várnunk arra, hogy a helyszínen is folytatódjon a kosárlabdacsarnok építése. A háttérben persze folytak a munkák, és most már látható eredményei is vannak. A kereszttartók felhelyezése után a napokban a tetőszerkezet építése is elkezdődött.
Megszólaló: MACSALI RÓBERT – TECHNIKAI VEZETŐ, SZKSE

Autómentes nap
Az Európai Mobilitási Hét keretén belül szeptember 22-én, csütörtökön, egyetlen, bármilyen viszonylatra megváltott menetjeggyel egész nap szabadon használhatóak a közösségi közlekedés járatai az ország egész területén. A program részleteiről a MÁV szóvivőjét kérdeztük.
Megszólaló: BIBER ANETT – SZÓVIVŐ, MÁV

Koncert
Az Ars Sacra Fesztivál keretén belül nagyszabású koncertet tartottak tegnap este a Szent István-templomban. A rendezvényen fellépett – mások mellett – Pitti Katalin operaénekes, Tolcsvay Béla és László Attila is.  
Megszólaló: PITTI KATALIN – OPERAÉNEKES
TOLCSVAY BÉLA – ZENÉSZ
LÁSZLÓ ATTILA – ZENÉSZ

AJÁNLÓ: PETRÁS MÁRIA KONCERT
Az idei Szent László-napok egyik emlékezetes eseménye volt Petrás Mária és zenekarának koncertje. Híradónk után ennek felvételét mutatjuk be. Maradjanak velünk!