Híradó

Adás időpontja: 
2022. június 22, szerda, 19:00
Leírás: 

EGÉSZSÉGÜNKRE – Semmelweis-napi ünnepséget rendeztek a Százhalom Egészségügyi Központban

VAKÁCIÓ – Eredményesen zárult a tanév a Kőrösi iskolában
LIMES – A római kort idézi fel a Matrica Múzeum a Múzeumok Éjszakáján

Semmelweis-nap
A közelgő Semmelweis-nap alkalmából rendeztek házi ünnepséget a Százhalom Egészségügyi Központban. A rendezvényen Vezér Mihály polgármester is köszöntötte az egészségügyi dolgozókat, akik mögött rendkívül nehéz hónapok állnak.
Megszólaló: VEZÉR MIHÁLY PHD – POLGÁRMESTER
DR. BERZÉKI FERENC – FŐIGAZGATÓ, SZEK
DR. MÁTÉ EDIT - GYEREKORVOS

Kőrősi
Véget ért a 2021/22-es tanév, amelynek ünnepélyes lezárását ma délelőtt tartották a Kőrösi iskolában. Az intézményvezető értékelése szerint, sikeres és eredményes évet zárt az iskola, mind a diákok eredményei, mind az iskola infrastruktúrája szempontjából.
Megszólaló: SZABÓ ZOLTÁN – INTÉZMÉNYVEZETŐ, KŐRÖSI ISKOLA

Múzeum
A Matrica Múzeum idén is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája országos programsorozatához. Az érdeklődőket rendhagyó tárlatvezetéssel, ókori játékokkal, kézműves foglalkozásokkal és lakomával várják a szervezők. A részletes programról a múzeum igazgatóját kérdeztük.
Megszólaló: T. NÉMETH GABRIELLA – IGAZGATÓ, MATRICA MÚZEUM

Templom
Orsós Zoltán celldömölki plébános tartott tanúságtétellel egybekötött misét tegnap este a Szent László-templomban. A nyolcgyerekes cigány családban, rendkívüli szegénységben felnőtt atya megtéréséről, előítéletről és elfogadásról, valamint példaképéhez, Szent László királyhoz fűződő kapcsolatáról beszélt a híveknek. 
Megszólaló: ORSÓS ZOLTÁN – R. K. PLÉBÁNOS

Tenisztábor
Elkezdődött a VUK SE első tenisztábora. A két turnusban megrendezett eseményen a VUK SE igazolt versenyzői vehetnek részt, akik az edzések mellett strandolhatnak is, a tábor végén pedig versenyen mérhetik össze tudásukat. 
Megszólaló: DÉNES TIBOR – SZAKOSZTÁLYVEZETŐ

AJÁNLÓ: CANTICUM NOVUM VEGYESKAR 20 ÉVES JUBILEUMI KONCERTJE – 2. RÉSZ
Június 11-én jubileumi koncertet adott a Canticum Novum Vegyeskar. Híradónk után a kórustagok kedvenc darabjaiból összeállított nagyívű, színes előadás második részét vetítjük le nézőinknek. Maradjanak velünk!