Híradó

Adás időpontja: 
2021. szeptember 27, hétfő, 19:00
Leírás: 

ZENEI ADOMÁNY – Jótékonysági koncertet tartott a Freedom zenekar

MÁSOK UTÁN – Önkéntesek tisztították meg szombaton az óvárosi Duna-partot
AVATÁS – Ünnepélyes esküt tettek az Eötvös iskola elsősei

Freedom
A Szekeres József konferencia Központban rendezték meg az idei Freedom koncertet. A már 12 éve Százhalombattán is fellépő formáció 8. éve gyűjt valamilyen szervezet számára adományt is. Idén a Gondoskodás 2000 ápolási Szolgálatot szeretnék támogatni. A zenei esten a Freedom zenekar mellett fellépett Bódi Magdi, Torres Dani és Szatay Tibor is.
Megszólaló: KATONA TAMÁS – A FREEDOM ZENEKAR MENEDZSERE, SCHAFFER JUDIT A GONDOSKODÁS  2000 ÁPOLÁSI SZOLGÁLAT VEZETŐJE, VEZÉR MIHÁLY - POLGÁRMESTER

Szemétszedés
Szabó Gábor szervezésében civil önkéntesek ismét megtisztították a Duna-part óvárosi szakaszát. Az elmúlt évekhez képest ezúttal kevesebb hulladékot találtak. A bezsákolt szemét helyén az önkéntesek a helyes hulladékkezelés szabályaira figyelmeztető táblákat helyeztek el.
Megszólaló: SZABÓ GÁBOR – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ

Eötvös
Régi hagyomány az Eötvös iskolában, hogy az első osztályosok fogadalmat tesznek, ezt követően pedig megkapják az iskola pólóját, ezáltal hivatalosan is Eötvös-polgárrá avatják őket. A pénteki ünnepségen két első osztály 30-30 tanulója tette le a fogadalmat tanáraik, szüleik és egykori óvónőik jelenlétében.
Megszólaló: KOVÁCS DORKA LUCA – DÖK-ELNÖK
ZALAVÁRI BENCE – DÖK-ALELNÖK

Kipp-Kopp
Pénteken rendezték meg a Kipp-Kopp hét legjobban várt eseményét, a családi napot, amely a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt tartogatott élményeket. A szervezők különböző sportvetélkedőkkel, kézműves foglalkozásokkal és előadásokkal igyekeztek mindenki számára emlékezetessé tenni ezt a napsütéses délutánt.
Megszólaló: TÓTHNÉ BESENYEI IBOLYA – ÓVODAPEDAGÓGUS

Kiállítás
A Barátság Kulturális Központ előterében látható Kiss Imre dioráma-kiállítása. Az alkotó klasszikus filmek emlékezetes jelenetei mellett régi százhalombattai épületeket is megörökített. A kiállítást hivatalosan holnap nyitják meg, de már ma is megtekinthették az érdeklődők.
Megszólaló: GEBEINÉ LEPSÉNYI KATALIN - MŰVELŐDÉSSZERVEZŐ

AJÁNLÓ: PALETTA
Híradónk után Paletta című kulturális magazinunkkal folytatjuk adásunkat, amelyben – egyebek mellett – bemutatjuk egy százhalombattai fiatalok által készített kisfilm forgatási hátterét, bepillanthatnak egy különleges ékszerkiállításba, és felidézzük a Rackajam koncertjét az idei Summerfesten. Képes ajánló következik.