Híradó

Adás időpontja: 
2014. március 24, hétfő, 19:00
Leírás: 

Fel is út, le is út – Vasárnapig lezárás, illetve kétirányú közlekedési rend van érvényben a Madách utcában

Szárnyalás – A középdöntőbe jutott a Duna TV tehetségkutatójában a Forrás Néptáncegyüttes
Beseperve – Tisztítóakciót tartott a Hulladékkommandó városunk három területén
Vizsgabiztos – Százhalombattai nyelviskola is csatlakozik a kormány Diplomamentő programjához

Fölszállott a páva
Az utolsó pillanatig tartogatott izgalmakat a „Fölszállott a páva” című televíziós tehetségkutató műsor harmadik elődöntője. Sebő Ferenc zsűritag az adás vége előtt néhány perccel jelentette be a Forrás Néptáncegyüttes továbbjutását. Az együttes mezőföldi táncokat adott elő, a koreográfiát Sikentáncz Szilveszter készítette.
Megszólaló: Szigetvári József – a Forrás Néptáncegyüttes művészeti vezetője

Tisztítóakció
Nagyszabású tisztítóakciót tartott a Víz Világnapja alkalmából a százhalombattai Hulladékkommandó. A város három részén gyűjtötték a szemetet magánszemélyek, iskolások, a Fúvósbarátok és az Óvárosi Nyugdíjas Klub tagjai.
Megszólaló: Koszta Andrea – a százhalombattai Hulladékkommandó tagja

Útlezárás
Rutinból soha nem szabad vezetni, mivel a figyelmetlenség rendkívül balesetveszélyes lehet. Ez a megállapítás a héten különösen érvényes a Madách utcában és környékén, mivel az utca forgalma kétirányúvá vált a Damjanich és a Gesztenyés út között. Az érintett útszakaszon közműépítést végeznek, amely vasárnapig tart.
Megszólaló: Pálinkás József – kivitelező

Diplomamentő program
Március 13-a óta lehet jelentkezni a kormány által indított Diplomamentő programra, és várhatóan április végén el is indulhatnak a nyelvtanfolyamok. A képzésen azok vehetnek részt, akik a hazai felsőoktatásban megszerzendő diplomájukat a nyelvvizsga hiánya miatt nem tudják átvenni, de államvizsgájukat már teljesítették. A programhoz a százhalombattai Battanoda Nyelviskola is csatlakozott, pályázatuk jelenleg elbírálás alatt van.  
Megszólaló: Szabó Lívia - nyelvoktató

Fitt nap
Az elmúlt szombaton Családi Fitt napra várták a sportos városlakókat, a Városi Szabadidő Központba. Az érdeklődők sokféle sportolási lehetőséget kipróbálhattak, együtt tornázhattak, Katus Attilával, vagy Szentgyörgyi Rómeóval is. Az egész napos programon volt ingyenes ételkóstoló, és egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon is részt vehettek az érdeklődők.
Megszólaló: Fekete László - Városi Szabadidő Központ intézményvezetője, Katus Attila 

Ajánló – Paletta
Az I. világháború előtt Amerikába emigrált magyarok megpróbáltatásairól, kiszolgáltatott helyzetükről, az Újvilág felfedezéséről szól a Fitos Dezső Társulat „Tántorgók” című táncjátéka, amelyet a közelmúltban mutattak be a BKK-ban. Kulturális magazinunkban ezt is megmutatjuk, és Százhalombatta többi kulturális rendezvényéről is beszámolunk.
a Híradó után