Híradó

Adás időpontja: 
2014. március 20, csütörtök, 19:00
Leírás: 

Miniszteri tájékoztató – Lakossági fórumot  tartott a Fidesz a Rendezvényközpontban

Alapozás – A Nemzeti Kulturális Alap kínálta lehetőségekről is tájékozódhattak a CIOFF konferencia résztvevői
Finis – Lezárult az Érd és térsége szennyvíz-csatornázási projekt
Körzetkép – 17 országgyűlési képviselőjelöltre szavazhatnak az 1. sz. választókerülethez tartozók április 6-án

Lakossági fórum
Választási fórumot tartott Bóna Zoltán, a FIDESZ Pest megyei 8. számú egyéni választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje tegnap délután a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban. A fórum előadója Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter volt.
Megszólaló: Varga Mihály - nemzetgazdasági miniszter, Bóna Zoltán - a FIDESZ-KDNP  Pest megye 8. sz. választókerületének

Projektzárás
Az ország jelenlegi legnagyobb szennyvíz-csatornázási beruházása fejeződött be térségünkben. Az érintett településeken – Érden, Diósdon és Tárnokon - megvalósított projekt ünnepélyes átadását ma tartották, és nyílt nap keretében ismerkedhettek meg az érdeklődők, a lakosság életminőségét jelentősen javító gigaberuházással.
Megszólaló: Dr. Aradszki András – országgyűlési képviselő, T. Mészáros András – Érd MJV polgármestere

NKA tájékoztató
A Nemzeti Kulturális Alap aktuális pályázatairól, stratégiai elképzeléseiről, a jogszabályi változásokról, az online pályázati rendszer működéséről tartott tájékoztatót az NKA a Barátság Kulturális Központban. A találkozóra a CIOFF konferencia második napján került sor, így több fesztivál szervezője is itt tájékozódhatott az NKA által kínált lehetőségekről.
Megszólaló: Krucsainé Herter Anikó - az Nemzeti Kulturális Alap főigazgatója

Választási választék
A választási körzetek átalakítása miatt a 2014-es országgyűlési választásokon Érd Pest megye 1. számú választókörzetéhez tartozik. 37 jelölő szervezet igényelt ajánlóívet, de sokaknak nem sikerült az 500 érvényest ajánlást benyújtania, így összesen 17 jelölt szerepel majd a választási íven április 6-án. 
Megszólaló: Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet – Érd MJV jegyzője, Pest megye 1. számú OEVI vezetője

Hírtükör
A helyi hulladékkezeléssel kapcsolatos változásokról és a társasházak törvényességi felügyeletére vonatkozó tudnivalókról is olvashatnak a Hírtükör ma megjelent számában. Lapszemlénk segítségével kínálunk olvasnivalót...
Megszólaló: Czifrik Katalin - a Hírtükör munkatársa

A boldogság napja
A GDP-ről, azaz a Bruttó nemzeti össztermékről jószerével mindenki hallott már, de tudják-e mit takar a Bruttó nemzeti boldogság, amelyet Bhután királya talált ki, mert szerinte a nemzet boldogsága is mérhető. Mindezt kilenc tényező segítségével állítják össze. Mi hasonló reprezentatív felméréssel nem készültünk, de a Boldogság világnapja alkalmából több százhalombattait is megkérdeztünk erről a témáról.

Tudomány és technika – ajánló
A „Matrica” Múzeum és Baráti Köre rendszeresen szervez a Múzeumban előadássorozatot. Februárban a Tudomány és technika előadássorozatának vendége dr. Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, egyetemi tanár volt. Előadásának címe: A magyar nyelv az informatika korában. Az érdekes előadást Híradónk után nézhetik meg.