Híradó

Adás időpontja: 
2014. március 19, szerda, 19:00
Leírás: 

Velük, együtt – Nagyszebeni és szabadkai fesztivállal is együttműködik a Summerfest

Stratégia – Győri tanulmányúton járt a Kulturális Konzorcium
Folyó ügy – Még lehet csatlakozni a Hulladékkommandó Víz Világnapi tisztítóakciójához
Lépésről lépésre – Kapunyitogató rendezvényt tartottak a Szivárvány Óvodában

CIOFF konferencia
Együttműködési megállapodást kötött a Summerfest két határon túli folklórfesztivállal, a BKK-ban rendezett kétnapos CIOFF konferencián. Az erdélyi Nagyenyed és a vajdasági Szabadka rendezvénye a százhalombattai 10 napos seregszemlét foglalja „keretbe”. A megállapodás lényege, hogy a Százhalombattára érkező néptáncegyüttesek egy része a másik két fesztiválon is részt vesz.
Megszólaló:  Szigetvári József - a Summerfest fesztiváligazgatója; Héra Éva - a CIOFF magyarországi elnöke

Győri látogatás
Győrbe látogatott tegnap a Kulturális Konzorcium küldöttsége, amely a megyeszékhely városmarketing tevékenységét és a helyi intézmények együttműködési struktúráját térképezte fel. A delegáció - élén Pátkai Zsolt alpolgármesterrel – Fekete Dávid alpolgármesterrel is találkozott. A település szlogenje: „A jövő Győrben épül”, nem csak a beruházásokból, hanem az egységes marketingstratégiából, a közösségformálásból is kiolvasható.
Megszólaló: Szigetvári József – a Kulturális Konzorcium vezetője

Református hittanoktatás
Újabb fontos határidő közeleg az általános iskolások egy csoportjának, hiszen hamarosan dönteniük kell a szülőknek arról, hogy a következő tanévtől erkölcstan, vagy hit- és erkölcstan oktatásra járjon a gyermekük. A százhalombattai református egyházközösség március utolsó hetében nyílt hittanórára várja az érdeklődőket.
Megszólaló: Sárosi Gáborné – református lelkész

Víz világnapi tisztítóakció
A közelgő Víz Világnapja alkalmából ismét nagyszabású tisztítóakciót hirdetett a százhalombattai Hulladékkommandó. Az önkéntesek a város három pontján gyülekeznek szombaton 9 órakor, hogy a vizes területek környékét megtisztítsák. A szervezet még várja az önkéntesek jelentkezését.
Megszólaló: Koszta Andrea – a Hulladékkommandó tagja

Kapunyitogató
Mesével, énekkel és kézműves foglalkozásokkal is várták a leendő ovisokat és szüleiket ma délelőtt a Szivárvány Óvodába. A Kapunyitogató programsorozat keretében az intézmény lehetőségeivel, az óvónőkkel és az épület adottságaival is megismerkedhetnek az érdeklődők, hogy könnyebb legyen az óvodaválasztás.
Megszólaló: Raczkó Tamásné - óvodapedagógus

Választás 2014 – ajánló
Mai Híradónk után folytatódik a Halom Televízió választási műsorsorozata, amelyben Pest-megye 8-as számú választókörzetének jelöltjeit és jelölő szervezeteit mutatjuk be. Személyes és közéleti portrét rajzolunk, és természetesen szó esik a választókerületi és az országos programelképzelésekről is. Ma esti vendégünk Horváth István, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség, vagyis a JESZ elnökhelyettese.
a Híradó után