Híradó

Adás időpontja: 
2021. január 13, szerda, 19:00
Leírás: 

KOMPROMISSZUM – Eredményes tárgyalást folytatott a Volánnal Vezér Mihály polgármester

BEÁLLÓ - Változatlanul várják a bérlőket a főtér alatti mélygarázsba
ÜRES TERMEK - Csak az igazolt versenyzők látogathatják az Omega Sportcentrumot

Buszmenetrend
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Volán – az önkormányzattal való érdemi egyeztetés nélkül – lakossági kezdeményezés nyomán megváltoztatta a járatok útvonalát és megszüntették a városközpontban lévő ABC áruház nevű megállót. A döntés sokakat felháborított, mások viszont támogatták az új menetirányt. Vezér Mihály polgármester internetes szavazást indított a kérdésben, ennek eredménye alapján tárgyalást kezdeményezett a közlekedési társasággal. Az egyeztetés eredményeként mindenkinek elfogadható, kompromisszumos megoldás születhet.
Megszólaló: VANDLIK CSABA – a MŰSZAKI IRODA VEZETŐJE

Garázs
Továbbra is várják a bérlőket a főtér alatti mélygarázsba. A parkolóhelyeket január elsején foglalhatták el azok, akik szerződést kötöttek a Szákom Kft -vel. A parkolóban kamerarendszer működik, minden autótulajdonos távirányítót kap a garázskapuhoz, ami automatikusan záródik, így illetéktelenek nem léphetnek a területre.
Megszólaló: JANOVSZKY KÁROLY – A SZÁKOM KFT. ÜGYVEZETŐJE

In memoriam...
A koronavírus-járvány sajnos Százhalombattán is több ember életét követelte már. Január 11-én, nem sokkal 94. születésnapja után ez a betegség győzte le Horváth Lajost is, akivel 90. születésnapja alkalmából készítettünk interjút. A felvételen felesége is látható, ő december 7-én hunyt el, szintén a koronavírus szövődményeiben. Rájuk emlékezünk a következő bejátszással.
Megszólaló: HORVÁTH LAJOS

Kolo zenekar
A Szerbek ma búcsúztatják az óévet. A Kolo zenekar minden szilveszterkor fellépett, de idén a koronavírus miatt csak online tudnak egész estés tánczenét játszani közönségüknek. A koncert este kilenc órakor kezdődik és éjjel egy óráig tart. Az eseményről a zenekar vezetőjét kérdeztük.
Megszólaló: HALÁSZ LÁSZLÓ – ZENEKAR VEZETŐ

Omega
Nemrég nyitotta meg újra kapuit az Omega Sportcentrum, de a vírus miatt nemsokára be kellet zárni. Szerencsére az igazolt versenyzők továbbra is látogathatják a termet, de sok csoportos foglalkozás elmarad. A sportcentrum vezetője elmondta nehéz ez az időszak számukra, de próbálják az előnyükre fordítani a helyzetet és minden olyan
felújítási munkát elvégeznek, ami korábban idő hiányában elmaradt.
Megszólaló: UDVARDI LEONÓRA – A SPORTCENTRUM VEZETŐJE

AJÁNLÓ: PALETTA PLUSZ
A Híradónk után következő félórában Gregor Bernadett Jászai-díjas színművészt látjuk vendégül stúdiónkban. A rendkívül népszerű és sejtelmes szépségű művésznővel pályafutásáról, a színházak és a bulvármédia kulisszatitkairól, és Százhalombattához fűződő kapcsolatáról is beszélgetünk. Maradjanak velünk!