Híradó

Adás időpontja: 
2014. február 26, szerda, 19:00
Leírás: 

Ima és múltidézés – A kommunizmus áldozataira emlékezett a KÉSZ helyi szervezete

Sínen van – Újabb FLIRT motorvonatokkal bővül a MÁV flottája
Sosem késő – A BKK is csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű programhoz
Horogra akadva – Március 1-től a Benta tavakon is lehet horgászni

Megemlékezés
A KÉSZ helyi csoportja tegnap délután megemlékezést tartott a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából.  A Szent István Templom melletti kopjafánál, Bóna Zoltán képviselőjelölt emlékezett a kommunizmus áldozataira, Illéssy Mátyás plébános pedig imát mondott az áldozatok, a meghurcoltak lelki üdvéért.
Megszólaló: Tóth Ernő – a KÉSZ helyi szervezetének elnöke, Bóna Zoltán - a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje

Polgárőr képzés
A Dunai Vízrendészeti Rendőrkapitányság két vezetője tartott előadást a polgárőrség legutóbbi képzésén a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Csobay Balázs a DVRK rendőr alezredese és dr. Fülöp Tibor osztályvezető a vízi közlekedéssel kapcsolatos törvényi változásokat is ismertette.
Megszólaló: Szél Pál – a Százhalombattai Polgárőr Egyesület vezetője

FLIRT
Kigördült az első két, készre szerelt, a MÁV-START Zrt. megrendelésére készült FLIRT motorvonat a Stadler Rail Csoport bussnang-i üzeméből, és elindult mintegy 1000 km-es útjára Magyarországra. A járművek várhatóan pénteken érkeznek meg a fővárosba. Az új vonatok annak a 42 darabos flottának az első járművei, amelyről a MÁV-START és a Stadler még 2013 márciusában írt alá szerződést. Vajon bízhatunk-e abban, hogy már a közeljövőben elfelejthetjük a 70-es éveket idéző rozoga kék kocsikat? – Erről kérdeztük a vasúttársaságot.
Megszólaló: Szabó Anett – a MÁV Start szóvivője

Kultúrházak éjjel – nappal
A kulturális és közösségi házak, valamint az azokban folyó művelődési program népszerűsítése céljából kerül megrendezésre a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű program február 28-a és március 2-a között.  A kezdeményezéshez a Barátság Kulturális Központ is csatlakozott kiállításokkal, bálokkal és színházi előadásokkal is.
Megszólaló: Szigetvári József – a BKK igazgatója

Haltelepítés
Néhány napon belül új vízfelület várja a horgászokat Százhalombattán, pontosabban a város határában. Az egykori TEHAG tavak új tulajdonosa március 1-én nyitja meg pecás paradicsomát. A horgászsiker érdekében több tonnányi pontyot is telepítenek.
Megszólaló: Freész Péter - tulajdonos

Ajánló – Repülő hollandi
Híradónk után egy többszörös világ-, és Európa bajnok érdi fiatalemberrel találkozhatnak, aki több szálal is kötődik Százhalombattához. Kisfilmünk főszereplője Majthényi Szabolcs, a legeredményesebb magyar repülő hollandi versenyző. Íme egy kis kedvcsináló...
a Híradó után