Híradó

Adás időpontja: 
2020. augusztus 12, szerda, 19:00
Leírás: 

DIAGNÓZIS – A tavalyinál lényegesen kevesebben keresték fel júliusban a rendelőintézetet

VISZONTLÁTÁS - Ma tartotta elhalasztott juniálisát az OMNYE
MELEGEN AJÁNLVA –Gazdag ételkínálat várja a fürdőzőket a Városi Strandon

Egészségügy
Az egészségügy újraindítása óta alig változott az igény a szakorvosi ellátás iránt, a tavaly júliusi ellátási számnál még mindig lényegesen kevesebben járnak orvoshoz. Az előjegyzések listája viszont tovább növekedett, bizonyos rendelésekre októberig is várni kell. Az orvosok szabadságolása miatt szünetel az egynapos sebészeti ellátás. 
Megszólaló: DR. BERZÉKI FERENC – A SZEK FŐIGAZGATÓJA

OMNYE
Évről évre rendszeresen tart juniálist az OMNYE, vagyis az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete. A vírusjárvány szigorításai miatt a rendezvényt, idén augusztusra halasztották. Ma a Csónakházban közel nyolcvanan találkoztak. Volt négyféle bográcsétel, a jól megszokott agytorna mellett Szekeres József egykori tanácselnök mesélt a múltról, elevenítette fel a városépítők munkáját.
Megszólaló: KOMÁROMI LÁSZLÓ – SZERVEZŐ, SZEKERES JÓZSEF – SZÁZHALOMBATTA EGYKORI TANÁCSELNÖKE

Strandbüfé
A főtt kukorica és a lángos klasszikus strand ételek. Szerencsére a battai strandon ezek mellett hamburgert, palacsintát fagyit, hekket és még ezer más finomságot lehet kapni. A szezon nehezen kezdődött, a büfékben is, de szerencsére az augusztusi jó idő strandolókat, így vásárlókat is hozott a vendéglátósok számára.

Nagyboldogasszony
„Boldogasszony anyánk, régi nagy patrónánk...” Így kezdődik Magyarország régi himnusza, amelyet Lancsics Bonifác alkotott a tatárdúlás idején. Nagyboldogasszony, vagyis Szűz Mária ünnepe, augusztus 15-e kiemelkedően fontos dátum a keresztény naptárban. A Biblia szerint ekkor tért meg a mennybe Jézus édesanyja, akinek 1000 évvel később első királyunk oltalmába ajánlotta Magyarországot. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége idén is megemlékezik a jeles napról.
Megszólaló: TÓTH ERNŐ – A KÉSZ SZÁZHALOMBATTAI CSOPORTJÁNAK ELNÖKE

Kézilabda
Tegnap este játszott felkészülési mérkőzést a Százhalombattai Kézilabda Egyesület felnőtt férfi csapata. A mieink a felsőbb osztályban játszó Szigetszentmiklóst fogadták a battai csarnokban és az utolsó másodpercekben lőtt góllal megnyerték a találkozót. A győzelmet érő dobást új beállósunknak köszönhetjük, de a csapat többi
tagja is jó teljesítményt nyújtott, annak ellenére, hogy régóta nem játszottak együtt.
Megszólaló: ADORJÁN GÁBOR – AZ SZKE VEZETŐEDZŐJE

AJÁNLÓ (TERÍTÉKEN)
A képviselő-testület július 27-ei döntése alapján a Summerfestet nem lehet a megszokott módon megrendezni, a szervezők azonban – az internet segítségével – idén is igyekeznek mindenkihez eljuttatni az élményt. A meghiúsult tervekről és a megvalósult műsorról Szigetvári Józseffel beszélgetünk a következő félórában.