Híradó

Adás időpontja: 
2020. március 02, hétfő, 19:00
Leírás: 

Történelmen innen és túl – Elkezdődtek a várossá nyilvánításunk 50. évfordulója alkalmából írt dráma próbái

Alakoskodók – Mohácsi busók segítettek elűzni a telet Százhalombattáról
MOL-humor – Kabaréelőadással készültek a farsangra az OMNYE tagjai
Örökség – A hétvégén rendezték meg a Szalai János Emlékversenyt

Nagy idők városa
Nagy idők városa címmel írt drámát településünk több száz éves történetéről Fazekas István, battai író, Százhalombatta várossá nyilvánításának 50. évfordulója alkalmából. A színdarabot április 1-jén fogják bemutatni a Barátság Kulturális Központban, ahol mások mellett Koncz Gábor, Bordán Irén és Gregor Bernadett is színpadra lép. A darab próbái ma kezdődtek el az Újszínházban.
Megszólaló: Bozsogi János – rendező
Szakács Tibor – színész

Busók
Február 29-én, a meteorológiai tél utolsó napján a télűzés „legnagyobbjai” érkeztek városunkba. Mohácsi busók járták Százhalombatta utcáit, zenéltek, táncoltak, hangoskodtak, és a színházteremben műsort adtak. A battai busójárás közben az érdeklődők megtekinthették hogyan készül egy igazi busó maszk, a gyerekek pedig kézműves foglalkozáson is részt vehettek.
Megszólaló: Vikár Csaba – busónagykövet
Uti Lajos – népi jelmezkészítő
Pávkovics Péter – mohácsi maszkfaragó

OMNYE farsang
Farsangot ünnepelt szombaton az OMNYE. A Dunai Finomító nyugdíjas munkatársai a Szekeres József Rendezvényközpontban gyűltek össze. Mint ahogy minden évben lenni szokott, nemcsak a finom vacsora örvendeztette meg a résztvevőket, a vállalkozó kedvű egyesületi tagok ugyanis kabaréelőadással készültek, társaik legnagyobb örömére.
Megszólaló: Sziva Miklós – az OMNYE elnöke
Pogány Gyula – a kabaré egyik rendezője

Szalai János emlékverseny
Százhalombatta egyik legismertebb úszóedzője, az egyik városi uszoda névadója előtt tiszteleg a Szalai János emlékverseny, mely minden évben a sportoló halálának évfordulójához közeli időpontban kerül megrendezésre. A hétvégén közel 500 úszó érkezett városunkba, legnépesebb versenyzőtábora a VUK SE-nek volt. A háromnapos verseny méltó emléket állított Szalai Jánosnak, aki mintegy 3000 embert tanított meg úszni.
Megszólaló: Szalai Attila – Szalai János fia
Vértesi Tamás – szervező, a VUK SE edzője

Thalia Tanoda
Felvételi meghallgatást tartott szombaton a Thalia Tanoda Százhalombattán. A színi iskola a közeljövőben indítja el battai képzését, nyáron már bemutató előadást terveznek. A meghallgatáson nagy volt az érdeklődés, a felvételt nyert gyerekek heti egy vagy két alkalommal vehetnek részt a foglalkozásokon.
Megszólaló: Szabó Gábor – önkormányzati képviselő
Seszták Szidónia – a Thalia Tanoda igazgatója
Zsurzs Kati – színművész

Ajánló (Paletta)
Híradónk után következik a Paletta. Mai műsorunkban bepillantást nyújtunk a BKK-s gyermekbérlet Bambi című előadásába, bemutatjuk a kulturális központban megtekinthető tűzzománc kiállítást, felidézzük a SZISZKI alapítványi báljának vidámságát, és az ott fellépő B-Cool Dance Team SE produkcióját.