Híradó

Adás időpontja: 
2020. február 21, péntek, 19:00
Leírás: 

Kiscsoport – Elkezdődött az óvodai jelentkezés a következő nevelési évre

Mesebeli karnevál – Színdarab, palotástánc és jelmezverseny színesítette az Arany iskola farsangját
Kontroll – A buszokat és a kamionokat ellenőrizte a rendőrség
Tavaszi zsongás – Színházi előadások, közösségi akciók és gyerekprogramok várják a nézőket a BKK kínálatában

Óvodai jelentkezés
Megváltozott az óvodai jelentkezés módja, és változtak az óvodai körzethatárok is Százhalombattán. A város honlapjáról már letölthetők a jelentkezési lapok, amelyeket március 4-ig lehet leadni a Polgármesteri Hivatalban. A gyermekek felvételéről az óvodavezetők döntenek április 3-ig.
Megszólaló: Tamás Emília – a Polgármesteri Hivatal Intézményi és Társadalmi Kapcsolatok Irodájának vezetője

Farsang
A mai napon a Rendezvényközpontban tartották az Arany János Általános Iskola és Gimnázium valamennyi évfolyamának farsangját. Az intézmény hagyományai szerint színdarabbal kezdődött a jelmezbál, melynek írója és rendezője az iskola egyik diákja, Dobai Ádám volt. A 8.-osok gyönyörű, új ruhákban palotástáncot adtak elő, majd a fiatalabbak bemutatták kreatív és mókás jelmezeiket.
Megszólaló: dr. Horváthné dr. Hidegh Anikó – az Arany iskola intézményvezetője

TISPOL
A nemzetközi TISPOL akció keretén belül az Érdi Rendőrkapitányság a buszokat és a kamionokat ellenőrizte a múlt hét folyamán. A rendőrök ellenőrizték a menetlevelet, a pihenőidő betartását és a rakomány súlyát, de szerencsére nem találkoztak kirívó szabálytalansággal.
Megszólaló: Kürti István – alezredes, az Érdi Rk. Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője

BKK tavaszi programok
Számos programot kínál a Barátság Kulturális Központ a tavaszi időszakra is. Mielőtt ezek élvezetében elmerülnénk, mindenkit szeretettel várnak február 29-én a főtérre, hiszen Mohácsról igazi busók érkeznek Százhalombattára, hogy innen is elűzzék a telet.
Megszólaló: Kohut Krisztina – a BKK előadó-művészeti igazgatóhelyettese
 

Matta Árpád és Batta” előadás
„Egy battai dzsentri család élete – Matta Árpád és Batta” címmel tart előadást Lehoczki Zsuzsanna helytörténész február 24-én a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Az előadásból kiderült, ki volt és hogyan élt családjával a földbirtokos, akinek a neve a legtöbbeknek ma már csak az Óváros egyik részének a nevéből ismerős.
Megszólaló: Lehoczki Zsuzsanna – helytörténész