Híradó

Adás időpontja: 
2019. november 15, péntek, 19:00
Leírás: 

Meleg szívvel – Szociális rászorultság alapján lehet tüzelőfát igényelni az önkormányzattól

Vízre szállnak – Holnaptól ismét jár a komp Százhalombatta és Tököl között
A kulisszák mögött – A bűnügyi technikusok munkájába is bepillanthattak a diákok az Érdi Rendőrkapitányság nyílt napján
Továbbjutók – Az 1-es iskola képviseli városunkat a megyei területi futsal diákolimpián

Tűzifa
Idén is lehet szociális alapon tűzifát igényelni Százhalombatta önkormányzatától. Mintegy 90 köbméter fa vár szétosztásra, egy család legfeljebb öt köbméter felkuglizott tűzifát kaphat sikeres pályázat esetén. A képviselő-testület még novemberben dönt arról, hogy első körben kik kapják meg az igényelt tűzifát.
Megszólaló: Török Sándor – önkormányzati képviselő

Komp
A hétfői leállást követően az üzemeltető azonnal elkezdte a meghibásodott komp javítási munkáit. A törött hajócsavar helyett megrendelték az új alkatrészeket, és ma délután beszerelték a hajóba. A járművet áthozzák a tököli oldalról, és holnap reggel újra várja utasait a Százhalombattát és Tökölt összekötő kompjárat.
Megszólaló: alámondásos

Rendőrségi nyílt nap
Nyílt napot tartottak az Érdi Rendőrkapitányságon. A program célja az volt, hogy a fiatalok megismerhessék a rendőrség szervezeti felépítését, és felvilágosítást kapjanak a bűnügyi és a rendészeti szakterületen végzett munkáról. A diákok megnézhették a rendőrök szolgálati felszereléseit, gépjárműveit és azt is megtapasztalhatták, hogyan történik a rabosítás.
Megszólaló: Szatmáriné Berczi Dolóresz – r. százados, az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője

Koraszülöttek világnapja ( szöveges közlemény )
A koraszülöttek világnapja alkalmából november 17-én ismét a reményt, az érzékenységet, az együttérzést, a hitet és a bátorságot szimbolizáló lila színbe borulnak a világ fontosabb épületei, a hazai középületek, és városunk főtere, a Szent István tér is. Százhalombatta harmadik alkalommal csatlakozik a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Perinatológiai részlegéhez és ahhoz az országos mozgalomhoz, amelyet a Koraszülöttekért Országos Egyesület hirdetett meg. A csatlakozással szolidaritásunkat kívánjuk kifejezni az érintett családok és az ellátásban résztvevő szakemberek iránt. A nemes ügy érdekében városunk főtere már péntek estétől lila színben pompázik!
megszólaló: Vezér Mihály polgármester

Futsal diákolimpia
A Magyar Diáksport Szövetség idén, immáron 33. alkalommal hirdette meg az ország valamennyi általános és középiskolájában a Diákolimpiát. A 6 és 20 év közötti diákok 13 sportágban mérkőzhetnek meg egymással. Tegnap városunkban a futsal diákolimpia helyi fordulójára került sor.
Megszólaló: Hegedüs Roland – az 1-es iskola intézményvezetője

Puskás Stadion
Magyarország-Uruguay meccsel és Gera Zoltán búcsújával nyitják meg ma este az új Puskás Stadiont. Külön érdekesség, hogy az építéséhez felhasználták a lebontott Népstadion betonját, visszaköszönnek a jellegzetes építészeti elemek, és hogy a pálya kezdőköre pontosan ott helyezkedik el, mint elődjében, így Dzsudzsák Balázsék ugyanonnan végezhetik el a kezdőrúgást, mint egykor Puskás Ferencék tették. A 68 ezres stadionban ma este telt ház lesz. A százhalombattaiakat arról kérdeztük, mit szólnak az új létesítményhez és figyelemmel kísérik-e a mai meccset?
Megszólaló: járókelők