Híradó

Adás időpontja: 
2019. november 14, csütörtök, 19:00
Leírás: 

„Hogy látva lássanak” – Még harmincegy napig tart a rendőrség Látni és látszani kampánya

Fókuszban – Hétfőn ér véget a férfiak éve programsorozat a könyvtárban
Sasok a suliban – Előadást és edzést tartottak a kőrösis gyerekeknek az FTC sportolói
Színpompás – Fényfestéssel és koncertekkel érkezik Százhalombattára a Héttorony Fesztivál

Látni és látszani kampány
Országos közledésbiztonsági kampányt hirdetett a rendőrség Látni és látszani elnevezéssel. Az akció egyrészt felhívja a figyelmet az őszi-téli időszak nehezített látási viszonyaira, másrészt a sofőrök látásellenőrzését is propagálja. A kampány december közepéig tart, addig lehet ingyenesen ellenőriztetni autóinkat és szemeinket, hogy jól lássunk és jól látszódjunk.
Megszólaló: Kürti István – az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője

Könyvtár
2019 a férfiak éve a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Az intézmény egész éven át tartó programsorozatot készített az erősebb nem képviselői számára annak érdekében, hogy több férfi csatlakozzon a könyvtár olvasóközösségéhez, a jelenlegi tagok pedig még jobban megismerjék egymást. A férfiak évének záró programjára hétfőn kerül sor.
Megszólaló: Kovács Marianna – a HBVK intézményvezetője

Fradi suli
Idén is ellátogatott a Kőrösi iskolába a Fradi suli program. Ezúttal a sportklub
kézilabda szakosztályától érkezett egy edző és egy sportoló, akik előadással összekapcsolt edzést tartottak a diákoknak. A rendezvény célja, hogy megszerettessék és népszerűsítsék a sportot a gyerekek körében.
Megszólaló: Szabó Zoltán – a Kőrösi iskola intézményvezetője, Szakály Benedek – az FTC kézilabdázója

Hírtükör
A ma megjelent Hírtükör különleges, szubjektív várostörténettel ismerteti meg az olvasókat egy olyan városlakó szemszögéből, aki a várossá nyilvánítás évében került Százhalombattára. Beszámolnak a képviselő-testület alakuló üléséről, egészségügyi témájú cikkeket is közölnek és a sporthírekről is tájékoztatják az olvasókat.
Megszólaló: Czifrik Katalin – a Hírtükör munkatársa

Héttorony fesztivál
Szombaton újra Százhalombattára érkezik a Héttorony Fesztivál. Az érdeklődők színvonalas koncerteket és kiállítást tekinthetnek meg a Szent István templomban, valamint a Barátság Kulturális Központban. A fesztivál ideje alatt idén is színárban úsznak majd a Szent István tér épületei.
Megszólaló: Kohut Krisztina – a BKK előadóművészeti igazgatóhelyettese

Ajánló (Pályaválasztási fórum)
Idén is a Kőrösi iskolában rendezték meg a városi pályaválasztási fórumot, ahol kilenc középiskola ismertette meg kínálatát a továbbtanulás előtt álló általános iskolásokkal és szüleikkel. Híradónk után az iskolák bemutatkozását tekinthetik meg nézőink, annak érdekében, hogy mi is segítséget nyújtsunk a nehéz döntéshez.