Híradó

Adás időpontja: 
2019. november 13, szerda, 19:00
Leírás: 

Önzetlenül – Apró Magdolna kapta a szociális munkáért járó városi elismerést

Hova tovább? – Kilenc iskola mutatkozott be a Kőrösi iskolában megrendezett pályaorientációs napon
Ismerkedés – Nyílt napot tartottak az Arany iskolában
Kérdezz-felelek - Az iskolás lesz a gyermekünk előadás keretében ezúttal az 1-es iskola látogatott a Kipp Kopp oviba

Szociális munka napja
A szociális munka napján Apró Magdolna vehette át kimagasló munkájáért az önkormányzat elismerését. Ezen a napon természetesen az összes olyan dolgozó munkáját megköszöni a város vezetése, akik fáradhatatlanul dolgoznak ezen a területen. A műsorok után állófogadás várt a meghívott vendégekre.
Megszólaló: Vezér Mihály PhD - Százhalombatta Város polgármestere, Apró Magdolna – szociális munkás

Pályaorientációs előadás
Tegnap délután pályaorientációs előadásokat hallgathattak meg a hetedikes és nyolcadikos diákok a Kőrösi iskolában. Kilenc iskola képviselői vettek részt a programon, melynek célja, hogy a továbbtanulás előtt álló gyerekek és szüleik mélyebb betekintést nyerhessenek a városban illetve a környéken működő iskolák életébe, kínálatába. A bemutatkozók után külön standoknál kérdéseiket is feltehették az érdeklődők.
Megszólaló: Szabó Zoltán – a Kőrösi iskola intézményvezetője

Arany iskola nyílt nap
Az Arany iskola mindennapjaiba, az intézményben zajló oktatásba tekinthettek be ma a továbbtanulás előtt álló általános iskolások és szüleik. A nyílt napon egy tájékoztatót követően a nyolcadikosok mintaórákra ülhettek be, és aktívan be is kapcsolódhattak a munkába. Nagy volt az érdeklődés különösen az angol nyelv, az angol dráma, az olasz nyelv, az informatika és a biológia órák iránt.
Megszólaló: dr. Horváthné dr. Hidegh Anikó – az Arany iskola intézményvezetője

Iskolás lesz gyermekünk előadás
A Kipp Kopp Óvodában már hagyomány, hogy a nagycsoportos gyerekek szüleinek tájékoztató előadásokat tartanak a városunkban működő általános iskolák vezetői és pedagógusai, hogy ezzel is segítsék a szülők választását. Tegnap délután az 1-es iskola beszámolóját hallgathatták meg a szülők, akik kérdéseket is megfogalmazhattak az intézmény képviselőinek.
Megszólaló: Takácsné Simonics Judit – a Kipp Kopp óvoda intézményvezetője, Bakosné Somogyi Judit – intézményvezető helyettes

Magyar nyelv napja
2011 óta november 13-án ünnepeljük a magyar nyelv napját abból az apropóból, hogy 1844-ben ezen a napon fogadták el a magyar nyelvet államnyelvvé tévő törvényt. Az emléknapon Százhalombatta lakóit kérdeztük a magyar nyelv szépségeiről és az általuk nem kedvelt nyelvi jelenségekről.

Ajánló (Arcok és vallomások)
Százhalombatta kulturális és közösségi életének, valamint közigazgatásának meghatározó egyénisége, Mitták Ferenc október 11-én ünnepelte 70. születésnapját. A történészként és íróként is ismert nyugdíjas irodavezetővel háromrészes portrébeszélgetést készítettünk. Híradónk után a beszélgetéssorozat harmadik, befejező részét tekinthetik meg nézőink.