Híradó

Adás időpontja: 
2019. október 17, csütörtök, 19:00
Leírás: 

Kontroll – Országos TISPOL akciót tart a héten a rendőrség

Rajtkő – Holnap kezdődik a Matrica Kupa úszóverseny városunkban, ezért a lakosság számára zárva tart az uszoda
Változás – Új polgármestert választottak Ercsi élére
Nosztalgia – Péntek este a Klub Sirály Csónakházban lép fel az Origo zenekar

TISPOL
TISPOL akció keretében Magyarország egész területén ezen a héten végzi a rendőrség a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését. Az európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását vizsgálják.
Megszólaló: Kürti István – az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti    Osztályának vezetője

Úszóverseny
Pénteken kezdődik és vasárnap zárul az idei Matrica Kupa. A rangos úszóverseny idején a medencéket a nagyközönség nem használhatja. A városi polgárőrség azt kéri az autósoktól, hogy az uszoda előtti parkolóhelyeket is hagyják szabadon a versenyre érkezők részére.
Megszólaló: Szalai Attila – a Százhalombattai Polgárőr Egyesület titkára

Ercsi polgármestere
A környező településeken jelentős változásokat eredményezett a vasárnapi voksolás. Ercsiben a szavazatok 52.24 százalékát megszerezve a független Szabó Tamást választották polgármesterré a települést eddig irányító Fidesz-KDNP-s Győri Máté helyére. A megválasztott városvezetőt kampánytapasztalatairól és terveiről is kérdeztük.
Megszólaló: Szabó Tamás – Ercsi megválasztott polgármestere

Origo buli
A jelentős érdeklődésnek köszönhetően félévente zenés-táncos bulit szervez az Origó zenekar. A legendás együttes idén 50 éves, a jubileumi nosztalgia party után idén másodszor is színpadra állnak. Péntek este 7 órától várnak minden zeneszerető, táncolni vágyó fiatalt és örök fiatalt a Klub Sirály Csónakházba!
Megszólaló: Kővári László – az Origo zenekar alapítója

OMNYE jubileum
Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesület tíz évvel ezelőtt alakult. Tagjait a finomítós múlt köti össze, az egykori igazgatók, osztályvezetők, munkatársak intellektuális közösségé, szinte családdá váltak. Egykori munkahelyük máig jelen van mindennapjaikban, de már nem a napi teendőkre koncentrálnak, hanem arra, hogy minél tartalmasabban töltsék együtt az időt, legyen szó kulturális, politikai vagy gazdasági előadásokról, visszaemlékezésekről, utazásokról. 10 éves születésnapjukat ma ünnepelték a Rendezvényközpontban.
Megszólaló: Sziva Miklós – az OMNYE elnöke

Ajánló
Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesület jubileuma alkalmából készítettünk egy összeállítást az elmúlt 10 évről, amely visszaidézi az alapítás időszakát, de betekintést nyújt  jelenükbe is. Híradónk után ezt a filmet láthatják.