Híradó

Adás időpontja: 
2019. szeptember 19, csütörtök, 19:00
Leírás: 

Régi álom – Csúszdaparkot adott át Vezér Mihály polgármester az Urbáriumban

Előkészületek – A szavazólapokat ellenőrizte a Helyi Választási Bizottság
Szomszéd helyzet – Beszámolunk az érdi jelöltállítási időszak eredményéről
Képzelet és valóság – Kreatív rajzfoglalkozáson vehettek részt az Eötvös iskola diákjai

Csúszdapark
A százhalombattai gyerekek régi álma vált valóra. Figyelmes nézőink már észrevehették, hogy csúszdapark épül a SZISZKI mögötti játszótéren. Vezér Mihály polgármester ma délután adta át a kis és nagy gyermekeknek egyaránt felhőtlen szórakozást biztosító játékokat.
Megszólaló: Vezér Mihály PhD – polgármester

HVB ülés
Tegnap délután ismét ülésezett a Helyi Választási Bizottság. A legfontosabb napirend a szavazólapok adattartalmának jóváhagyása volt. A bizottság tagjai mindent rendben találtak, kinyomtatásra kerülhetnek a szavazólapok. Minden választópolgár három lapot fog kapni október 13-án, a nemzetiségi választók más színű borítékot és szavazólapot is kapnak.
Megszólaló: dr. Csútor Tünde – a HVB elnöke

Érdi HVI
Érd Megyei Jogú Városban 18 fős képviselő-testületről döntenek a városlakók október 13-án. A szomszéd városban 3 polgármesterjelölt indul, a 12 választókerületből tízben három, kettőben pedig két jelölt közül lehet választani. Várhatóan hat nemzetiségi önkormányzat alakul Érden.
Megszólaló: Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet – az érdi HVI elnöke

Gyémántbogár program
Az Eötvös iskolában járt Vámos Robi, a Gyémántbogár Program ötletgazdája. A személyiségfejlesztő és kreativitást erősítő program a vizualitáson keresztül járul hozzá a gyerekek személyiségfejlődéséhez – amellett, hogy szórakozásként élik meg a különös figurák megrajzolását.
Megszólaló: Vámos Robi

Kézilabdaszezon
Vasárnap kerül megrendezésre kézilabdásaink első hazai bajnoki fordulója. Idegenben már játszott a csapat, azt a mérkőzést megnyerték. Az NB2-es csapat célja, hogy megnyerjék a bajnokságot és újra magasabb osztályban játszhassanak. A mérkőzésen sok fiatal játékos mutatkozik be, hiszen a battai csapat  saját nevelésű játékosokra épít. A kézilabda mérkőzést vasárnap délután bárki ingyenesen megtekintheti.
Megszólaló: Tallér Zsolt – a SZKE elnökségi tagja

Ajánló (Kopogtató)
Híradónk után Kopogtató című műsorunkat láthatják nézőink. Stábunk Sárközi Mártához, az Érdi Tankerületi Központ igazgatójához látogatott el, akivel a 2019/2020-as tanév első heteiről, a tankerület feladatairól beszélgettünk.