Híradó

Adás időpontja: 
2019. szeptember 18, szerda, 19:00
Leírás: 

Kérdések és válaszok – Az önkormányzati választások polgármesterjelöltjei látogattak el az OMNYE klubdélutánjára

Biztos alapon a jövő – A város ötödik középiskolájának alapkövét tették le Érden
Figyelem, fegyelem – Egész héten fokozottan ellenőrzi a rendőrség a vezetés közbeni mobiltelefon-használatot
Határon túli boldogság – Kárpátalján is sikere volt Fazekas István drámájának

OMNYE klubnap
Tegnap délután klubösszejövetelt tartott az OMNYE. A nyári szünet utáni első gyűlésre ellátogatott Vezér Mihály, Százhalombatta jelenlegi polgármestere, és Mánya Zsolt, a Mi Városunk Jövőjéért Egyesület polgármesterjelöltje. A nyugdíjas klub tagjai kérdéseket tehettek fel nekik, hogy megtudják, milyen programokkal, célkitűzésekkel indulnak az önkormányzati választásokon a jelöltek.
Megszólaló: Vezér Mihály PhD – polgármesterjelölt
Mánya Zsolt – polgármesterjelölt
Sziva Miklós – az OMNYE elnöke

Alapkőletétel
Ma délelőtt tették le a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium alapkövét Érden. Érd ötödik középiskolája a Modern Városok Program keretein belül épül. A jelenleg általános iskolaként működő épület átalakításával és bővítésével 16 tantermes általános iskola, 8 tantermes gimnázium, új birkózócsarnok, központi aula, kültéri sportpályák és új parkolóhelyek létesülnek majd.
Megszólaló: T. Mészáros András – Érd MJV polgármestere
Dr. Aradszki András – országgyűlési képviselő
Sárközi Márta – az Érdi Tankerületi Központ igazgatója

Tispol
A rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata éves ellenőrzési terve alapján ezen a héten tartja a "Figyelemmel az útra" elnevezésű ellenőrzését. A TISPOL akció keretein belül ezúttal a vezetés közbeni mobiltelefon-használatot ellenőrzik és büntetik, de sebességmérésre és fokozott közúti ellenőrzésre is számítani kell.
Megszólaló: Kürti István – az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője

Pilátus éjszakája
Kárpátalján, az Ars Sacra Fesztiválon is bemutatták Fazekas István Pilátus éjszakája című drámáját. A kétszereplős színdarabot Gregor Bernadett és Jánosi Dávid adta elő. A vasárnapi előadáson a százhalombattai szerző is részt vett, akit a darab fogadtatásáról kérdeztünk.
Megszólaló: Fazekas István – drámaíró

Illetlenség világnapja
Egy budapesti kezdeményezés nyomán 2008 óta szeptember 18-án tartjuk az Illetlenség Világnapját. Ennek kapcsán a városlakókat kérdeztük arról, számukra melyek a legfontosabb illemszabályok, mi számít illetlenségnek és hogy szerintük kellőképpen illedelmesek-e az emberek.

Ajánló (Városnapló)
Híradónk után a múlt heti Városnapló második részét láthatják nézőink. Műsorunk vendégével, Szekeres Józseffel, Százhalombatta újkori történelmének egyik meghatározó eseményéről, a Dunamenti Erőmű építésének kezdetéről beszélgetünk.