Híradó

Adás időpontja: 
2019. szeptember 16, hétfő, 19:00
Leírás: 

A mi hétvégénk – Minden korábbi látogatói rekord megdőlt a 26. Battai Napokon

Az első fa – Elültették a Napsugár Óvodában Bálint gazda ajándék fáját
Szabad a pálya – Átadták a forgalomnak a felújított Gesztenyés utat
Rend és tisztaság – Folyamatos volt a takarítás a Battai Napok idején

Battai Napok
Péntek délután elstartolt a 26. Battai Napok. A rendezvény előkészületeiről többször beszámoltunk, de a hangulat és a látogatottság még a szervezők várakozásait is felülmúlta. Pénteken átadták az okospados kvíz nyereményeit, valamint a Tiszta udvar, rendes ház verseny díjait, majd nagykoncertet adott az Irigy Hónaljmirigy és a Magna Cum Laude.
Megszólaló: Vezér Mihály PhD - polgármester
Bóna Zoltán – országgyűlési képviselő

Battai Napok
A Battai Napok – mint minden évben – idén is minden korosztály számára kínált jobbnál jobb programokat. A legtöbben a fellépők miatt látogattak ki a rendezvényre, de sokan próbálták ki a vidámparkot és a gasztronómia utcájában is nagy volt a tömeg. Most megmutatjuk, hogy érezték magukat a Battai Napokra kilátogató gyermekek és felnőttek.

Gesztenyés út
100%-os önkormányzati támogatásból újult meg a Gesztenyés út. A város egyik legforgalmasabb útján a munkálatok áprilisban kezdődtek. Az útburkolat-rekonstrukció mellett gyalogátkelőhelyek felújítására, valamint mozgássérült parkoló kialakítására is sor került. A Gesztenyés úton ma 10 órától járhatnak újra az autók.
Megszólaló: Vezér Mihály PhD – polgármester
Török Sándor – önkormányzati képvselő
Vandlik Csaba – a Műszaki Iroda vezetője

Napsugár Óvoda
100 fát ajándékoz Bálint gazda az ország különböző óvodáinak 100. születésnapja alkalmából. Az első fát a mai napon a Napsugár Óvoda udvarán ültették el egy gyerekelőadást követően. A japán cseresznyefát az óvoda Kisvakond csoportja már örökbe is fogadta.
Megszólaló: Balla Ildikó – intézményvezető
Kalap Jakab – előadó

Eltakarítás
Ahogy minden fesztivál után, úgy a Battai Napok zárását követően is nagy mennyiségű szemét összegyűjtéséről és elszállításáról kell gondoskodniuk a szervezőknek. A rendezvény alatt is folyamatosan dolgoztak a SZÁKOM munkatársai, de a munka neheze ma reggel várt a takarítást végzőkre.
Megszólaló: Tőke Gyula – a Szákom Kft. köztisztasági csoportvezetője

Ajánló (Paletta)
A Híradónk után következő Palettában megismerkedhetnek a Summerfest ökumenikus istentiszteletének különleges fellépőivel, megtudhatják, mit lehet készíteni a peddignádból és a Csík zenekar koncertjéből is mutatunk részleteket. Persze ez csak egy kis ízelítő, és több érdekességre is fény derül, ha velünk maradnak.