Híradó

Adás időpontja: 
2019. szeptember 13, péntek, 19:00
Leírás: 

Fesztiválhangulat – Elkezdődött a Battai Napok, a helyszínen készült műsorainkat Híradónk után láthatják

Biztos alapok – Tavasszal kezdődik a Duna utca felújítása 
Ez gáz – Gázszivárgás volt az Ady Endre utcai gázfogadó környezetében
Csalit elő! – Holnap reggel 6 órától frissen telepített halakra lehet horgászni a Barán

Battai Napok
A Battai Napok 1994 óta a város egyik legkedveltebb, legjobban várt eseménye. A már a kezdetekkor is nagyszabású fesztivál mára olyan jelentőssé vált, hogy ezen a hétvégén az ország legnépszerűbb előadói jönnek el Battára. A városlakóktól arról érdeklődtünk, milyen emlékeik fűződnek a Battai Napokhoz, és hogy az idei kínálatból mit várnak legjobban.
Megszólaló: járókelők

Krónika közvetítés
Nézőink bizonyára meglepetten tapasztalták, hogy a Városi Krónika helyett a tavalyi Battai Napokról készült összeállításunkat láthatták. Az idei Battai Napok miatt került sor műsorváltozásra, kihelyezett Városi Krónikánkkal Híradónk után jelentkezünk, helyszíni hangulatképekkel, nagyon sok vendéggel és nosztalgiafelvételekkel. Így mintegy kétórás időeltolással ugyan, de kvázi élőként láthatják kihelyezett Krónikánkat, valamint a megnyitó- és a díjátadó ünnepséget.

Duna utca
Az utóbbi évek megnövekedett járműforgalma miatt jelentősen leromlott az aszfalt állapota Duna utcában, és a csapadékvíz-elvezetés hiánya is egyre több kárt okoz. Az elkerülhetetlenné vált felújítás – állami résztámogatás felhasználásával – tavasszal kezdődhet el.
Megszólaló: Török Sándor – önkormányzati képviselő

Gázszivárgás
A tegnapra virradó éjszaka bejelentés érkezett a gázszolgáltatóhoz, hogy az Ady Endre utcában gázszagot éreznek. A szivárgás elhárítási munkálatait tegnap elkezdték, de mivel a meghibásodott gázvezeték közel 4 méter mélyen fekszik a földben, a javítást csak ma tudták befejezni.
Megszólaló: Kecskés Zsolt – katasztrófavédelmi referens

Haltelepítés
Ma délelőtt 10 mázsa horogérett pontyot telepítettek a Barába. A két és fél - három kilós zömmel tükörpontyok Tácról érkeztek, és holnap reggel 6 órától horgászhatnak rájuk a pecások. Idén még két alkalommal telepít halat a Dubics Tamás Horgász Egyesület.
Megszólaló: Kling Ferenc – a Dubics Tamás HE elnöke

Mustgáz
Elkezdődött a szüreti időszak, a borospincékben már forr a must. Érdemes ilyenkor elővigyázatosnak lenni, mivel a must erjedése során felszabaduló szén-dioxid rendkívül komoly veszélyt jelenthet az óvatlanoknak. A megfelelő védekezésről a Katasztrófavédelem szóvivőjét kérdeztük.
Megszólaló: Csámpai Attila – tű százados, a PMKI szóvivője

Ajánló (Szombati Mozaik)
Holnap reggel is ébredjenek velünk, hiszen újabb Szombati Mozaikkal jelentkezünk. Műsorunkból számos érdekes és hasznos információt tudhatnak meg a borfogyasztásról, a használt autókról, a hippikultúráról, péntek 13-a rejtelmeiről, és nem marad el főzőrovatunk sem, amelyben szakácspárosunk ezúttal a kapros csirke elkészítésének fortélyait mutatja be.