Híradó

Adás időpontja: 
2019. szeptember 12, csütörtök, 19:00
Leírás: 

Energiát adnak – Sajtóbejárást rendeztek ma délelőtt a Dunamenti Erőműben

Utolsó simítások – Új helyszíneken is várják a látogatókat a 26. Battai Napokon
Kampánykezdet – Egy kifogásemelést leszámítva minden zökkenőmentesen zajlott a jelöltállítás ideje alatt
Menzakoszt –Nem változott a gyermekétkeztetés befizetési módja és ára a százhalombattai intézményekben

Erőmű látogatás
Először rendezik meg Magyarországon az Erőművek Éjszakáját. Ehhez kapcsolódóan sajtóbejárást tartottak ma délelőtt a Dunamenti Erőműben. A résztvevők megismerhették a magyar villamosenergia-rendszer legnagyobb gáztüzelésű, kombinált ciklusú technológiával működő erőművének működését, és a nagyközönség számára egyébként nem látható technológiai rendszereket. A bejáráson részt vett dr. Vezér Mihály polgármester is.
Megszólaló: Vezér Mihály Ph. D. - polgármester;
Keszler György – erőművezető
Horváth Péter – vezérigazgató
Scherrer Zsolt – a MEKH szóvivője

Battai Napok
Holnap délután elkezdődik a 26. Battai Napok. A szervezőknek még mindig fontos feladataik voltak annak érdekében, hogy kellemes, jól használható és esztétikai élményt is nyújtó helyszínt biztosítsanak a kilátogatóknak. A hétvégén a Sportközpont területén és parkolójában mindenki ízlésének megfelelő programok várják a vendégeket.
Megszólaló: Fekete László – a Sporthalom Kft. ügyvezetője

Választások
Éppen egy hónap választ el bennünket az októberi önkormányzati választásoktól. Szeptember 9-én lejárt a jelöltállítási időszak, szeptember 10-ig pedig a kompenzációs listákat is le kellett adniuk a jelölőszervezeteknek. A kampánnyal kapcsolatban egy kifogás érkezett, de ezen kívül más probléma nem merült fel. A Helyi Választási Bizottság elnöke értékelte a kampányidőszak eddigi részét.
Megszólaló: Csútor Tünde – a HBV elnöke

Iskolai étkeztetés
A tanév kezdetével nemcsak a kötöttségeket, és  a tanulást kell újra megszokniuk a diákoknak, hanem a többségnek azt is, hogy már nem az otthoni ízekkel találkoznak, az ebédlőben. Az iskolai, óvodai és bölcsődei étkeztetésért már hosszú ideje a P. Dussmann Kft. a felelős, a térítési díjakkal kapcsolatos ügyintézést pedig a Városi Családsegítő és Gondozási Központ Gazdasági Szervezete végzi.
Megszólaló: Till Erika – a VCSGK igazgatója

Hírtükör
Megjelent a Százhalombattai Hírtükör legújabb száma, benne a holnap keződő Battai Napok részletes programjával. Az újságban olvashatnak még a közelmúlt közterület- és intézményfejlesztéseiről, valamint a választásokhoz kapcsolódó fórumokról, hírekről is. A legérdekesebb írások ajánlója következik.
Megszólaló: Czifrik Katalin – a Hírtükör munkatársa

Ajánló (Diszlexia veszélyeztetettségről óvodás korban)
Híradónk után Adorján Katalin előadását hallgathatják meg nézőink. A gyógypedagógus és szakpszichológus az óvodás korúak diszlexia-veszélyeztetettségéről beszélt a Szivárvány Óvodában.