Híradó

Adás időpontja: 
2019. június 11, kedd, 19:00
Leírás: 

Célkitűzések –Ortopédia műtéteknél használható berendezés beszerzését javasolja az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság

Szignó – A Gesztenyés úti társasház felépítése ellen gyűjt aláírásokat a HELP
Hétköznapi hős – Önkormányzati elismerést és tiszteletbeli polgárőr címet kapott az életmentő fiatalember
Célkeresztben – Az ország minden részéről érkeztek polgárőrök a százhalombattai lövészversenyre

Egészségügyi bizottsági
Ma délelőtt tartotta ülését az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság. A tanácskozáson szó esett a költségvetés aktuális módosításairól, és az egészségügyi szak- és alapellátással kapcsolatban is tettek javaslatokat a bizottsági tagok.
Megszólaló: Török Sándor – az EOSZB elnöke

HELP sajtótájékoztató
Aláírásokat gyűjt a HELP azért, hogy ne épülhessen meg a Gesztenyés úton, a volt Tigáz területére tervezett ötemeletes társasház. Az aláírásokat ma reggel 7 órakor kezdték el gyűjteni, 10 órára már több mint 100 név szerepelt a petíción. A szervezet aktivistái augusztus végéig várják az aláírásokat.
Megszólaló: Asztalos Dezső – a HELP elnöke, Klimsa Arthur – önkormányzati képviselő

Életmentő
Május 31-én egy százhalombattai fiatalember, Oláh Dávid megmentett a vízbe fulladástól egy férfit, aki a Bara-patakba esett vagy ugrott és eszméletlen állapotba került. Oláh Dávid, testvére segítségével a mentők megérkezéséig folytatta a bajba jutott újraélesztését. Az életmentő akcióért a fiatalember elismerő oklevelet kapott a városvezetéstől, és tiszteletbeli polgárőrré avatták a hétvégi polgárőr lövészversenyen.
Megszólaló: Oláh Dávid, Sinka László – alpolgármester

Százszorszép családi nap
Péntek délután családi és sportnapot rendeztek a Százszorszép Óvodában, melyet a Dechatlon sporteszközökkel és egy óriási trambulinnal támogatott. A gyerekek szüleikkel együtt sorversenyezhettek, és finom ételekkel és italokkal is kedveskedtek a családoknak.
Megszólaló: Tóthné Papp Julianna – a Százszorszép Óvoda intézményvezetője

Polgárőr lövészverseny
Már három éve rendezik városunkban, a Százhalombattai Lövész Klub segítségével az Országos Polgárőr Szövetség lövészversenyét. A hétvégén ismét nagyon sok polgárőr érkezett az ország minden részéből az 1-es iskolába, hogy egy jókedvű versenyen összemérjék fegyverhasználati képességeiket.
Megszólaló: Sinka László – alpolgármester, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára
Szalai Attila – a Százhalombattai Polgárőr Egyesület titkára
Kéri Attila – a Magyar Sportlövők Szövetségének versenyigazgatója, a Százhalombattai Lövész Klub elnöke

Ajánló (Heti Sport)
Híradónk után a Heti Sport következik, melyben összefoglalót láthatnak az SZKE III Tápiószele elleni mérkőzéséről, a „Cég a cég ellen” elnevezésű gokart versenyről, és felidézzük, hogyan gyakorolták a fegyverhasználatot a Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskola rendészeti tagozatának diákjai a százhalombattai lőtéren.