Híradó

Adás időpontja: 
2014. január 20, hétfő, 19:00
Leírás: 

Számadás – Országosan több mint 50 ezer nyolcadikos vett részt a központi írásbeli felvételin

Bérfestők – Küzdelmes, de eredményes évet zárt az Ostorházi Bevonattechnikai Kft.
Édes otthon? - Bentlakásos nyugdíjasház nyílik áprilisban az Óvárosban
Örömzene – Jótékonysági esttel egybekötött újévi koncertet adott a Freedom Zenekar és Horváth Charlie

Központi felvételi
Az elmúlt szombaton az ország több iskolájában egy időben írták meg a központi felvételit azok a diákok akik olyan szakközépiskolában vagy gimnáziumban szeretnének továbbtanulni, ahol ennek megléte felvételi követelménynek számít. Az Aranyban és a SZISZKI-ben is - ugyanúgy, mint az ország többi iskolájában - pontban 10-órakor osztották ki a feladatsorokat a diákoknak.
Megszólaló: Dr. Horváthné Dr. Hidegh Anikó – az Arany János Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, Rákászné Máté Tímea,  Dr. Horváth Béla a Széchenyi István Szakközépiskola és Gimnázium igazgatója,

Évértékelés
Küzdelmes évet tudhat maga mögött a Batta Ipari Parkban üzemelő Ostorházi Bevonattechnikai Kft., annak ellenére, hogy új csarnokot is avattak a 2013-as esztendőben. A cég az idei évben további, jelentős fejlesztéseket szeretne megvalósítani és létszámbővítésre is sor kerül.
Megszólaló: dr. Ostorházi László - ügyvezető

Idősek háza
Hamarosan emelt szintű, bentlakásos nyugdíjas ház nyílik Százhalombattán, az óvárosi településrészen. A beruházást magánszemély végzi. Az otthon 5 egyedülálló és egy idős pár elhelyezésére alkalmas.
Megszólaló: Szabó Imre - tulajdonos

Freedom koncert
Hatalmas sikert aratott a Freedom Zenekar V. Újévi koncertje a főtéri Rendezvényközpontban. A zenekar idén Horváth Charlieval lépett színpadra. A jótékonysági esten a százhalombattai Sérültekért Alapítvány javára gyűjtöttek felajánlásokat.
Megszólaló: Szula Miklós – a Freedom Zenekar gitárosa

Matrica Műhely
Megtartotta idei első műhelyfoglalkozását a Matrica Múzeum. A rendezvényen a gyerekek játszottak, mesét hallgattak, kézműveskedtek és finomságokat is kóstoltak, Báté középkori faluban.
Megszólaló: Tóth Zsuzsanna - múzeumpedagógus

Paletta – ajánló
Legújabb Paletta című műsorunkban bepillantunk a HBVK Találkozások című sorozatába, ellátogatunk a Kiskörúti Színi Sulisokhoz és felidézzük a Bor, mámor, szerelem című színházi előadást. Kulturális magazinunkat mai Híradónk után láthatják.
a Híradó után