Híradó

Adás időpontja: 
2019. április 11, csütörtök, 19:00
Leírás: 

Töltődjön fel! – Hivatalosan is átadták a tíz új okospadot

Születésnapodra – A költészet napja alkalmából kreatív programokat szerveztek az Eötvös iskolában
Csont nélkül – Új labdákat és kosárpalánkokat kaptak a Szivárvány ovis gyerekek
Átfutó forgalom – Holnap délután több helyen rövid ideig útlezárás lesz az Eötvös-futás miatt

Okospad
Igaz már hetek óta használhatjuk a városban kihelyezett okospadokat, de a hivatalos átadásra csak néhány órája került sor. A padok új funkciókkal bővültek, így azok számára is szolgálnak újdonsággal, akik már rutinos „okospadozók”. Városunk polgármesterét az átadás után a további fejlesztésekről is kérdeztük.
Megszólaló: Vezér Mihály Ph.D. - polgármester

A magyar költészet napja
114 évvel ezelőtt ezen a napon született József Attila, akinek tiszteletére április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját. Egyébként Márai Sándor is április 11-én született, 5 évvel korábban. A költészet napja alkalmából az Eötvös iskolában interaktív programot készítettek a diákoknak, a gyerekek versekkel lepték meg társaikat és verslabirintusban is bolyonghattak.
Megszólaló: Mongyi Éva – pedagógus

Új kosárpalánk
A Szivárvány Óvodában nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a sajátos nevelést igénylő gyerekeket is integrálják a közösségbe. Ezért nem is volt kérdés, hogy részt vesznek-e a parasport napján szervezett programon. Az érzékenyítő délelőttön készült felvételeket feltöltötték az internetre, melynek köszönhetően sikeresen pályáztak a Dechatlon vásárlási utalványra, melyből új sporteszközöket vásároltak. A Szivárvány Óvoda mellett az Arany iskola is nyert.
Megszólaló: Raczkó Tamásné – intézményvezető

Útlezárás
Sportrendezvény miatt holnap délután több helyen is rövid ideig tartó útlezárások lesznek Százhalombatta több útvonalán és kereszteződésében. A részletekről a helyi polgárőrség titkárától kértünk tájékoztatást.
Megszólaló: Szalai Attila – a százhalombattai polgárőrség titkára

Hírtükör
Ismét biztonságossá vált a gyalogos közlekedés az Ipari Parkba, megváltozott koncepció alapján folytatja működését az óvárosi és a dunafüredi közösségi ház, átadták a Kőrösi új sportpályáját. Ez csak néhány téma azok közül, melyekről a ma megjelent Hírtükörben olvashatnak. Most azt is megtudhatják, hogy mit érdemes még elolvasni ezeken kívül.
Megszólaló: Czifrik Katalin – a Hírtükör munkatársa

Ajánló (Liszt Ferenc Vegyes Kar koncertje)
A dallamok szárnyán repülünk tovább, Híradónk után a Liszt Ferenc Vegyes Kar koncertjét tekinthetik meg  kedves nézőink, amelyen a Márványos Tambura Zenekar is közreműködött. Jó szórakozást kívánok!