Híradó

Adás időpontja: 
2018. december 04, kedd, 19:00
Leírás: 

Jövőkép – December 21-éig válaszolhatunk a családok védelméről szóló Nemzeti Konzultáció kérdéseire

Ünnepi összefogás –Elsősorban tartós élelmiszereket gyűjt a vöröskereszt a Százhalombattán élő rászorulók számára
A vágány mellett… – Vasárnaptól változik a vasúti menetrend
Édes-mézes – Adventi vásárt tartottak a Kipp-Kopp Óvodában

Nemzeti Konzultáció
Ismét Nemzeti Konzultációt végez Magyarország kormánya. A kérdőív témája ezúttal a családok jövője. A kérdéssort minden 18. életévét betöltött magyar állampolgárhoz eljuttatták. Válaszolni december 21-éig lehet postai vagy elektronikus úton.
Megszólaló: Bóna Zoltán – országgyűlési képviselő

Adománygyűjtés
Idén is szervez adománygyűjtést a Vöröskereszt, a Családok Átmeneti Otthona és a Hajléktalanszálló lakói számára. Elsősorban tartós élelmiszert várnak a pénteken és szombaton megrendezésre kerülő gyűjtésen, de természetesen a gyermekeknek édességet és aprósüteményeket is várnak. A helyszín idén is a Tesco lesz.
Megszólaló: Török Sándor – az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság elnöke

MÁV
December 8-ig érvényes a jelenlegi vasúti menetrend. Szerencsére nem várható nagy változás, de nagyon gyakran kerül sor vágányzárra a felújítási munkálatok miatt. Vasárnaptól változik a menetjegyek érvényességi ideje is, a részletekről BíberAnett, a MÁV Zrt. szóvivője tájékoztatott. 
Megszólaló: Bíber Anett – a MÁV-csoport szóvivője

Kipp-Kopp vásár
Pillecukor forró csokival, almás karamell, hóemberré varázsolt mézeskalács... Ilyen és hasonló – házi készítésű – finomságokat árultak a Kipp-Kopp Óvoda második alkalommal megrendezett adventi vásárában. A családias hangulatú rendezvény bevétele az intézmény Gyermekmosoly Alapítványát segíti.
Megszólaló: Takácsné Simonics Judit – a Kipp-Kopp Óvoda vezetője

Mikulás
Tegnap délután a Matrica Múzeum bejáratánál egy jól ismert piros ruhás, hófehér szakállú, jóságos arcú vendég várta a gyerekeket. A Mikulás a múzeum dolgozóival együtt egy játékos feladat megoldását kérte a gyerektől, a jó választ természetesen ajándékkal jutalmazta.

Ajánló (Heti Sport)
Híradónk után Heti Sport című magazinunkat láthatják, amelyben beszámolunk az NBI/B-ben játszó férfi kézilabdacsapatunk, illetve NB/II-ben játszó kosárlabdázóink egy-egy hazai mérkőzéséről, de megmutatjuk Önöknek az Óváros két új streetball pályáját is. Maradjanak velünk.