Híradó

Adás időpontja: 
2018. november 13, kedd, 19:00
Leírás: 

A zene mindenkié – Százhalombattai diákoknak tartott előadást a Honvéd Férfikar

Kilátás – Társasházak ablakait tisztítják a napokban egy emelődaru segítségével
Személyes történet – „A Nagy Háború és Batta” címmel nyílt kiállítás a Matrica Múzeumban
Dallamok és szólamok – Ifjú Balogh Ferenc lesz a vasárnapi Zenés talkshow vendége

Honvéd Férfikar
Az Arany János Általános Iskola és Gimnázium diákjainak tartott interaktív előadást a Strausz Kálmán vezette Honvéd Férfikar. A rendhagyó énekórán a diákok közelebbről is megismerkedhettek Kodály Zoltán zeneszerzői, népdalgyűjtői és zenetudósi munkásságával.
Megszólaló: Szabó Éva – szervező
Strausz Kálmán – karigazgató

Ablakmosás
Csatornajavítási és festési munkálatokat végeztek el több társasházon egy emelődaru segítségével. A szerkezet a napokban új funkciót kapott: a társasházak ablakainak külső mosására használják.
Megszólaló: Fazekas Csaba – közös képviselő

Kiállítás megnyitó
Tegnap nyitották meg a Matrica Múzeum új időszaki kiállítását. Az I. világháború  befejezésének 100. évfordulója alkalmából a háborús hősök, mindannyiunk elődei előtt tiszteleg a tárlat, személyes történeteket, fényképeket bemutatva és helyzeteket modellezve. A kiállítás márciusig lesz látható.
Megszólaló: dr. Stencinger Norbert – történész

Zenés talkshow
November 18-án kerül megrendezésre az év második Zenés talkshowja a százhalombattai Hit Gyülekezete szervezésében. Az elmúlt években számos nagy művész járt városunkban a rendezvény kapcsán, a koncertekkel kísért beszélgetések vendége volt többek között Szakcsi-Lakatos Béla, Takács Tamás és Bayer Friderika. A mostani rendezvényre ifjú Balogh Ferencet hívták meg a szervezők, akinek az édesapja már szintén volt vendég egy Zenés talkshown. A beszélgetésben arra keresik a választ, milyen szerepet tölt be a hit a művészek életében.
Megszólaló: Katona Tamás – a százhalombattai Hit Gyülekezete vezetője

Kedvesség világnapja
Japán kezdeményezésre 1998 óta november 13-án ünnepeljük a kedvesség világnapját. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a kedves viselkedés fontosságára, ami mindenkinek kellemesebbé teheti az életét. Ma délelőtt a százhalombattai piactéren jártunk, ahol csupa kedves emberrel találkoztunk.

Ajánló (Heti Sport)
Híradónk után a sporté lesz a főszerep. Heti Sport című magazinunkban beszámolunk a százhalombattai rövidpályás úszó országos bajnokság eredményeiről, összefoglalót mutatunk a szintén városunkban rendezett Magyarország – Ukrajna rögbimérkőzésről, és a junior judo világbajnokságon ötödik helyezést szerzett Rajkai Róberttel is beszélgetünk.