Híradó

Adás időpontja: 
2018. október 11, csütörtök, 19:00
Leírás: 

Jövőkép – Közvélemény-kutatás kezdődik Százhalombattán a város optimális fejlődési irányának kialakítása érdekében

Horgászkártya – Már ki lehet váltani az éves horgászigazolványt felváltó plasztik kártyát
Zöld Díj – Újabb elismerést vehetett át a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat
Itt van Amerika... – Miamiban versenyez a Lengyel Bonita és Mészáros Gábor akrobatikus rock and roll páros

Közvélemény kutatás
Az önkormányzat megbízásából holnaptól november 9-ig közvélemény kutatást végez a ZRI Piac és Társadalomkutató Kft. Százhalombattán. A kutatás elsődleges célja, hogy aktualizálják városunk közép- és hosszú távú fejlesztési stratégiáját. A reprezentatív kutatáshoz legalább 1600 kérdőívet kell kitölteni.
Megszólal: Závecz Tibor – a ZRI piac- és társadalomkutató Kft. ügyvezetője

Horgászengedély
Az év végéig még érvényesek a 2018 elején kiváltott horgász igazolványok.  Ezúttal azonban nem elég januárban ellátogatni a horgászirodába, ugyanis a jövő évtől öt évre szóló plasztikkártyát kapnak a pecások. A kártya elkészítése körülbelül egy hónapot vesz igénybe, ezért érdemes már most megcsináltatni az új igazolványokat!
Megszólal: Czakó Attiláné - irodavezető

Jogosítvány pályázat
Sohasem volt olcsó, de ma már egy jogosítvány megszerzése akár több százezer forintba is kerülhet.  Hogy ezen a jelentős anyagi terhen könnyítsenek, Százhalombatta Önkormányzata évek óta támogatja a helyi fiatalokat a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzésében. A támogatások kifizetése, a rendelkezésre álló keretösszeg erejéig, a beérkezések sorrendjében történik.
Megszólal: Ádám Erika - Százhalombatta Ifjúságért Közalapítvány elnöke

Hulladékkommandó díja
Újabb környezetvédelmi elismerést kapott a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat. Október 10-én az „Ozone Zöld Díj 2018” pályázat aranyérmét vehették át, Tápai Mónika pedig „Zöld aktivista” díjat kapott.  Az elismeréseket a Művészetek Palotájában adták át.
Megszólal: Tápai Mónika – a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat vezetője

Táncosaink Amerikában
Szombaton Miamiban lép színpadra a Lengyel Bonita - Mészáros Gábor akrobatikus Rock and Roll páros. A távoli kontinensen rendezett világbajnokságon 17 pár vesz részt. A Lengyel-Mészáros párosnak nem elsődleges célja a győzelem, de nagyon fontosnak tartják, hogy a zsűri tagjai felfigyeljenek rájuk.
Megszólal: Czakó Nicolette – a B-Cool Dance menedzsere

Ajánló
Híradónkat követően Paletta Portré című műsorunkban a 77. születésnapját ünneplő László Bandyval beszélgetünk. Élete fontos eseményeiről, a tanítás örömeiről, az alkotásról hallgathatnak érdekes gondolatokat.