Híradó

Adás időpontja: 
2018. október 10, szerda, 19:00
Leírás: 

Diagnózis – A Százhalom Egészségügyi Központ aktualitásairól tájékoztatunk

Összefogás – Továbbra is folytatódik a gyűjtés egy százhalombattai tanárnő javára
Szemügy – Októberben sokkal többen keresik fel a szemorvosokat és az optikai üzleteket
Nyuszifül – Állatsimogatót tartottak a Pitypangos Óvodában

Rendelő
A legutóbbi önkormányzati testületi ülésen számos olyan döntés született, amely a Százhalom Egészségügyi Központot érintette. Az aktuális felújítások és átalakítások mellett, a hétköznapi működést elősegítő rendszerekről illetve feladatokról is szó lesz.
Megszólaló: Dr. Berzéki Ferenc - főigazgató

Gyűjtés
Június végén gyűjtés indult egy Százhalombattán élő, súlyos autoimmun betegségben szenvedő tanárnő javára, akinek – folyamatosan romló járóképessége miatt – speciális lépcsőliftre lenne szüksége, hogy lakását megközelíthesse. Sokan ajánlottak fel kisebb-nagyobb összegeket, a szükséges három és fél millió forint azonban még nem gyűlt össze, ezért a gyűjtés tovább folytatódik. 
Megszólaló: Sinka László – alpolgármester

Állatsimogató
Alpakka, szamár, póniló, liba, továbbá kecskék, nyulak és birkák költöztek be egy napra a Pitypangos Óvoda kertjébe. A mai állatsimogató egy kéthetes program lezárása, amelynek az volt a célja, hogy a városi gyerekekhez közelebb hozzák a természet értékeit.
Megszólaló: Sebestyén Mihályné – intézményvezető
Nagyné Kovács Szilvia – szervező

Látás
Október a látás hónapja, október 10-e pedig a látás világnapja. Ilyenkor több helyen is segítik ingyenes szűrésekkel azokat az embereket, akiknek szemészeti rendellenességeik vannak, pedig az éles látás, a megfelelő szemüveg használata, szinte elkerülhetetlen a teljes értékű élethez.
Megszólaló: Zimányi Géza - optometrista

Papírgyűjtés
A hagyományokhoz híven idén ősszel is lelkesen gyűjtik az aktualitásukat, érdekességüket vesztett újságokat, iratkötegeket és minden más papírhulladékot az Eötvös iskola tanulói. A környezetvédelmi szempontok mellett közvetlen haszonnal is jár az igyekezet, hiszen az osztályok közötti versengés győztesei ezúttal is jutalomban részesülnek.
Megszólaló: Hodur Henrietta – DÖK vezető tanár

Ajánló (Terítéken)
Szombaton érkeztek haza az Ifjúforrás táncosai Kínából, ahol egy nagyszabású fesztiválon vehettek részt. Híradónk után következő Terítéken című műsorunk vendégét, Szigetvári József művészeti vezetőt a sikerekről és a közösen átélt élményekről kérdezzük. Maradjanak velünk.