Híradó

Adás időpontja: 
2018. június 29, péntek, 19:00
Leírás: 

Közérdekű – Százhalombatta köztisztviselőit köszöntötték a Rendezvényközpontban

Elismerés – Az egészségügyi dolgozókat ünnepelték Érden
„Kicsi a bors...” - 10.000 darab ivadékharcsát telepítettek a Dunába
Lóháton – Véget ért az első turnus a Mokány lovasklub táborában

Köztisztviselők napja
1992. július 1-jén lépett életbe a köztisztviselői törvény, ehhez kapcsolódóan 1997 óta ezen a napon ünnepeljük a köztisztviselők napját. Százhalombatta önkormányzata is minden évben nagyszabású ünnepséggel köszönti a Polgármesteri Hivatal dolgozóit. Így volt ez idén is. A Szekeres József Rendezvényközpontban Vezér Mihály polgármester két munkatársának adott át elismerő oklevelet, majd az ünnepség hivatalos része után a Princess együttes és a B-Cool Dance táncosai szórakoztatták a megjelenteket.
Megszólaló: Vezér Mihály PhD. - polgármester

Semmelweis-nap Érden
Idén július 1-jén lesz 200 éve, hogy megszületett Semmelweis Ignác szülészorvos, aki az „anyák megmentőjeként” vált ismertté. Tiszteletére 1992 óta születésének évfordulója a magyar egészségügy napja. Ilyenkor az egészségügyi intézmények  felköszöntik és elismerik dolgozóikat. Az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben ma tartották a Semmelweis-napi ünnepséget.
Megszólaló: Bárány Zsolt – a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény főigazgatója

Haltelepítés
Ma délelőtt 10.000 darab harcsa ivadékot telepítettek a Dunába Százhalombattánál. A kishalaknak körülbelül a 10-20 százaléka fogja elérni az ivarérett kort, ami a természetes szaporulattal együtt már szép számnak mondható. A halőrök és a horgászegyesületek a Dunai halászat betiltása óta nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy visszaállítsák a folyón a halászat előtti állapotokat.
Megszólaló:
Zámbó Zsolt – HOFESZ halőri szolgálat tagja
Szalai Attila – a helyi Polgárőr Egyesület titkára

Lovastábor
A Mokány lovasklub táboraiba minden évben sokan jelentkeznek. Idén sem volt ez másként, így több héten keresztül táboroztatják a gyerekeket. Ezen a héten a lovaglás mellett a jógázással is megismerkedhettek a kicsik. A tábor kis létszámú, hogy az állatokat se terheljék túl, és, hogy minden gyerek elég időt tölthessen a lóval.
Megszólaló: Kovácsné Hasznosi Brigitta - lovardavezető

Foci VB
Tegnap este eldőlt, hogy melyik az a 16 csapat aki továbbjutott a labdarúgó világbajnokságon. Az idei foci vb sok meglepetést hozott, ilyen például Németország kiesése, vagy a horvátok kiemelkedően jó szereplése. Az egyenes kieséses szakasz a Franciaország - Argentína összecsapással kezdődik, ami várhatóan izgalmas mérkőzés lesz. Mi a battai járókelőket kérdeztük a vb-vel kapcsolatos tapasztalataikról, véleményükről.
Megszólaló: utcai